Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul Sektörü Yılı Kârlı Kapatacak

Century 21 Türkiye, Almanya ve Balkanlar Direktörü Ahmet Rauf Saatçi, 2007'de sanılanın aksine emlak sektöründe bir daralma ya da durgunluk olmadığını öne sürdü.

Yeni Şafak Gazetesi



entury 21 Türkiye, Almanya ve Balkanlar Direktörü Ahmet Rauf Saatçi, 2007'de sanılanın aksine emlak sektöründe bir daralma ya da durgunluk olmadığını öne sürdü. CENTURY 21'in geleneksel Türkiye Ofis Toplantıları'nın 3'üncüsünde konuşan Saatçi, 2007 yılında emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

230 bin konut el değiştirdi
2007'ye girerken, emlak sektöründe daralma ya da durgunluk yaşanacağı konusunda çekincelerinin olduğunu ifade eden Saatçi, "Genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacak olması nedeniyle 2007'de satışlarda yüzde 20'lik bir kayıp bekliyorduk. Ancak, geldiğimiz noktada Century 21 Türkiye olarak bırakın kaybı yüzde 20'lik daha fazla bir satış yaptığımızı gördük. Emlak piyasasına baktığımızda, tapu kadastro kayıtlarına göre, 230 bin konutun el değiştirdiğini görüyoruz. Bu da emlak sektörünün yüzde 7 büyüdüğüne işaret ediyor. Yani sektör daralmadı, sürekli büyüyor. 2008'de de aynı şekilde sektör büyüyecektir" diye konuştu.

Fiyatlar 3 yılda yüzde 200 arttı
Emlak sektöründeki fiyat artışlarına da değinen Saatçi, son 3 yıl içerisinde gayrimenkul sektöründe metrakare başına yüzde 200'lük bir artış olduğunu kaydetti. 2004'ten 2005'e gelindiğinde fiyatların iki kart arttığını anlatan Saatçi, "2005'ten 2006'ya da yaklaşık 1,5 katlık artış söz konusu. Son olarak da 2006'dan bu yana yüzde 20'lik bir artışın olmasıyla nitelikli konutlar için fiyatlar, son 3 yıllık periyotta metrakare bazında yüzde 200 artmış görünüyor" dedi.

Toplantıda, 2006-2007 döneminin en fazla ciro yapan ofislere ödülleri verildi. Buna göre birinci İstanbul Maslak'taki Century 21 Hedef, ikinci Aydın Kuşadası'ndaki Century 21 Ada , üçüncü İstanbul Etiler'deki Century 21 Platin oldu. Ayrıca törende, en fazla gelişme gösteren ofislerle CENTURY 21 Türkiye komitelerinde yer alan üyelere teşekkür plaketi verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-sektoru-yili-karli-kapatacak_57648.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!