Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkulde Yabancılar 5 Kat Daha Fazla Vergi Kaçırmış

Maliye, emlakta her 100 YTL'lik satışın tapuda 51 YTL olarak beyan edildiğini tespit etti. Kaçak gayrimenkul oranında yabancılar, Türkleri 5'e katladı.

Zaman Gazetesi



esap Uzmanları Kurulu'nun son yılların lokomotif sektörü gayrimenkul piyasasında gerçekleştirdiği kapsamlı vergi incelemesi ilginç sonuçları ortaya çıkardı. Antalya, Alanya, Didim, Kuşadası ve Bodrum'da geçen yıl yabancılara 890,7 milyon YTL'lik mülk satıldı. Ancak bu mülklerin satış değeri, tapu kayıtlarına 363,2 milyon YTL olarak yansıtıldı. Böylece 527,5 milyon YTL'lik satış gizlendi ve devletin kasasına giren tapu harcı, olması gereken seviyelerin çok altında kaldı. İnşaat sektörüne yönelik denetimler sonucunda, sektörde genel olarak yüzde 49'luk bir kaçak oranı tespit edildi.

Yerli alıcılarda yüzde 30,8 olan kaçak oranı, yabancılara satışlarda yüzde 145,2'ye ulaştı. Uzmanlar Ankara, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen inceleme öncesi, 3 büyük ildeki tapu kayıtlarından başta konut olmak üzere emlak alım satım bilgilerini çıkardı. Satış adedi fazla olan müteahhit ve firmaları belirledi. Daha sonra da bunlardan emlak alanlar listelendi. Ardından da bu kişilerin banka kayıtları ile para transferleri ve diğer para hareketleri büyüteç altına alındı. İnşaatla ilgili diğer kriterler de göz önünde bulundurularak, gayrimenkul piyasasına dönük sektör incelemesi daha kapsamlı bir hale getirildi. 2006 ve 2007 karşılaştırmasında emlak satış değerlerinin tapu kayıtlarında yarı yarıya yer aldığı belirlendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkulde-yabancilar-5-kat-daha-fazla-vergi-kacirmis_59977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!