Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep’e Mozaik Müzesi Kasım’a

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, 1991 yılında Kültür Sitesi olarak inşaatına başlanan ve daha sonra yapılan proje değişikliği ile Gaziantep Müzes

NTVMSMBC



b>Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, 1991 yılında Kültür Sitesi olarak inşaatına başlanan ve daha sonra yapılan proje değişikliği ile Gaziantep Müzesi’nin ek binasına dönüştürülen inşaatın, 2004 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Vali Bilgin, Gaziantep’in sahip olduğu kültürel değerlerin dünyaya tanıtımını sağlayacak modern bir kültür merkezi yapılması için de çalışma başlattıklarını bildirdi.

Temeli 1991 yılında atılan ve o yıldan bu yana yapımı devam eden, ancak ödeneklerin sınırlı oranlarda ayrılması nedeniyle bugüne kadar tamamlanamayan Gaziantep Müzesi’nin ek binası inşaatının, bir an önce bitirilmesi için Valilik tarafından gerekli çalışmalar ve girişimlerin yapıldığını kaydeden Bilgin, “Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan temin edilen ödeneğin yanı sıra, Özel İdare bütçesinden de yeteri kadar ödenek ayrılmıştır. İnşaatın bitirilmesi için gerekli işlemler kapsamında, öncelikle söz konusu inşaatın, deprem yönetmeliğindeki kriterlere uygunluğu yönünde gerekli testlerin yapılması için Valiliğimizce konunun uzmanları görevlendirilmiştir. Bu uzmanlar tarafından yapılan testler sonucunda taşıyıcı kolonlarda güçlendirme yapılmasının gerektiği belirlenmesi üzerine, valiliğimizce görevlendirilen konunun uzmanı bir mühendis hiçbir ücret talep etmeden, güçlendirme projelerini kısa bir süre içerisinde tamamlamıştır” diye konuştu.

MOZAİKLER ŞEHRİ GAZİANTEP
Vali Bilgin, 28 Haziran 2004 tarihinde söz konusu ek binanın ihalesi yapılmak üzere ilâna çıkarıldığını, 2004 Kasım ayı içerisinde binanın tamamlanarak ‘Mozaik Müzesi’ olarak hizmete açılmasının planlandığını, kentin dünya kamuoyunda tanınmasında büyük rol oynayan, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eşsiz mozaiklerin ve tarihi eserlerin bu müzede sergilenmesiyle Gaziantep’in bundan böyle ‘Mozaikler Şehri Gaziantep’ olarak anılacağına inandığını bildirdi.
Gaziantep’in, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin dünyaya tanıtımını sağlayacak modern bir kültür merkezi yapılması için de gerekli çalışmaların Valilik tarafından yürütüldüğünü ifade eden Bilgin, “Bu çalışmalarımızda katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantepe-mozaik-muzesi-kasima_12449.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!