Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gecekondulara Universiade İçin Makyaj Yapıldı

İzmir’de düzenlenen 23. Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’nda (UNIVERSIADE 2005), sporcuların kalacağı Oyunlar Köyü’nün tam karşısında bulunan Uzundere semtindeki gecekondular, yabancı misafirlere güzel görünmesi için rengarenk boyatıldı.

Zaman



zmir’de düzenlenen 23. Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’nda (UNIVERSIADE 2005), sporcuların kalacağı Oyunlar Köyü’nün tam karşısında bulunan Uzundere semtindeki gecekondular, yabancı misafirlere güzel görünmesi için rengarenk boyatıldı.

Oyunlar Köyü’nün inşa edilmesinin ardından, yaklaşık iki ay önce Konak Belediyesi zabıta memurları tek tek dolaşarak mahalle sakinlerinden misafirlere kötü görünmemesi için evlerini pastel renklerle boyamasını istedi. Gazi ve Yüzbaşı Şerafettin mahallelerinde oturan gecekondu sahipleri, belediyeden gelen uyarı üzerine evlerini boyattı. Zahide Altınkaya, 20 yıldır aynı yerde oturduklarını, şimdiye kadar böyle bir istekle karşılaşmadıklarını söyledi. Maddi durumlarının iyi olmadığını ancak belediyeden gelen istek üzerine sıkıntıya girerek evlerinin dış cephesini boyadıklarını kaydeden Nevin Gökdemir de çatıları kendilerinin değil, belediyeden gelen işçilerin boyadığını ifade etti. Mahalle sakinleri, çatıların yola bakan kısmının belediye yetkilileri tarafından badanayla boyandığını ancak görünmeyen kısmının boyanmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecekondulara-universiade-icin-makyaj-yapildi_32127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!