Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geçmişteki Gaziantep’e Yolculuk

Gaziantep Kalesi’nde yapılan yamaç kazısıyla kentin binlerce yıl önceki durumuna ilişkin bilgi ve bulgulara ulaşılması amaçlanıyor. Tarihi k

NTV-MSNBC
1 Geçmişteki Gaziantep’e Yolculuk

b>Gaziantep Kalesi’nde yapılan yamaç kazısıyla kentin binlerce yıl önceki durumuna ilişkin bilgi ve bulgulara ulaşılması amaçlanıyor.

Tarihi kalenin üzerinde bulunduğu höyüğün güney yamacındaki 3 ayrı noktada başlatılan çalışmayla en erken dönemlere kadar yerleşim dizilimleri belirlenecek. Görsel zenginliğe sahip eserler ortay çıkarmaktan çok, bilgi elde etmek amacıyla yapılan kazı, İl Özel İdare Müdürlüğü’nün tahsis ettiği ödenekle Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin öncülüğünde yapılıyor.

İç avlusunda pek çok bilimsel kazı yapılan Gaziantep Kalesi’nde ilk kez yamaç kazısı yapıldığını belirten yetkililer, şu bilgiyi verdiler: “Gaziantep Kalesi’ndeki mevcut yapılar ve gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bilgiler, bulgular yakın tarihe ışık tutuyor. Yamaç kazısı ile bir bakıma binlerce yıl önceki Gaziantep’e bir yolculuk başlatıldı. Kalede halen mevcut eserlerin 300-400 yıllık bir geçmişi var. Oysa biz, binlerce yıl öncesine ait tespitler yapacağız. Daha yolun başında olmamıza karşın, günümüzden 5000 yıl öncesine ait seramik parçalarına ulaştık. Önümüzdeki günlerde Gaziantep Kalesi ve Gaziantep’in binlerce yıl öncesine ait bilgilere ve bulgulara ulaşabileceğiz.”
Kale yamaçlarının taş ve betonla kaplanmasını öngören restorasyon projesi öncesinde yapılması zorunlu olan yamaç kazısı bir ay sürecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gecmisteki-gaziantepe-yolculuk_5230.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!