Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Geleceğimizi Karartmayın’

Mersin’de 57 meslek örgütü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Mersin Nükleer Platform (NKP) bileşenleri, Devlet Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ve AKP Mersin milletvekilleri Ali Er, Zafer Üskül, Ömer İnan’a birer mektup göndererek Akkuyu Körfezi’ne kurulması planlanan nükleer santraldan vezgeçilmesini

Cumhuriyet Gazetesi



Mersin’de 57 meslek örgütü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Mersin Nükleer Platform (NKP) bileşenleri, Devlet Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ve AKP Mersin milletvekilleri Ali Er, Zafer Üskül, Ömer İnan’a birer mektup göndererek Akkuyu Körfezi’ne kurulması planlanan nükleer santraldan vezgeçilmesini istediler.

Mersin NKP bileşenleri adına ortak basın açıklamasını okuyan platformun dönem sözcüsü Sabahat Aslan, nükleer güç santrallarının kurulması ve işletilmesiyle ilgili 5710 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesinin ardından Akkuyu’ya santral planlarının yeniden gündeme gelmesini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

‘Büyük zarar verecek’

Devlet Bakanı Tüzmen’e seslenen Aslan, “Söyledikleriniz ve bizlere vaat ettiğiniz Mersin hayalimiz bu yasa ile yıkılmıştır. Mersin için ‘5-T’ (tarım, ticaret, turizm, taşımacılık, Tüzmen) formülünden bahsettiğinizde heyecanlandık. Turizm, tarım ve ticaretin gelişimi için olmazsa olmaz olan sağlıklı bir çevre, sağlıklı birey çabalarımıza en büyük zararı verecek olan bu uygulamaya imza koymanızı anlayamıyor ve kabul edemiyoruz” dedi.

Son olarak Sabancı Holding’in, ihale şartnamesi almasıyla Türkiye’nin ilk nükleer santralı olması planlanan Akkuyu projesi için şartname alan grup sayısı 9’a yükseldi. Sabancı Holding İMKB’ye yaptığı açıklamada, nükleer santral projesinde, General Electric ve Hitachi ortaklığı olan General Electric Hitachi Nuclear Energy ile İspanyol Iberdrola SA şirketleriyle birlikte çalışma görüşmelerine başladığını da duyurdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegimizi-karartmayin_62863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!