Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geleceğin Tasarımcıları Ödüllerini Profilo’dan Alacak

Ulusal Tasarım Kongresi, 'Tasarım veya Kriz' ana temasıyla değişimin iki farklı yüzünü incelemek ve tartışmak üzere 8 - 9 Ekim tarihleri arasında İTÜ Taşkışla kampüsünde gerçekleştirilecek. Bu seneki uygulamalı projelerini Profilo Dayanıklı Ev Aletleri sponsorluğu ve desteğiyle hayata geçiren İTÜ Endüstriyel Tasarım öğrencileri arasından en iyi

yapi.com.tr
Geleceğin Tasarımcıları Ödüllerini Profilo’dan Alacak

Bu yıl İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından 4. kez hayat bulacak olan Ulusal Tasarım Kongresi, 'Tasarım veya Kriz' ana temasıyla değişimin iki farklı yüzünü incelemek ve tartışmak üzere 8 - 9 Ekim tarihleri arasında İTÜ Taşkışla kampüsünde gerçekleştirilecek. Bu seneki uygulamalı projelerini Profilo Dayanıklı Ev Aletleri sponsorluğu ve desteğiyle hayata geçiren İTÜ Endüstriyel Tasarım öğrencileri arasından en iyi tasarımı yapan 3 grup,  kongrenin açılış toplantısında yapılacak törenle ödüllerini alacak.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencileri geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 'ürün tasarımı' derslerini Profilo ile işbirliğinde gerçekleştirdi. Bu yılki ana teması ‘Türk tüketicilerinin gereksinim ve alışkanlıklarına uygun olarak buzdolabı iç tasarımları, fırın ve ocak kullanımı için akılcı çözümler’ olan projede öğrenciler kültürel araştırmalarının yanı sıra Profilo’nun Çerkezköy Fabrikasını da ziyaret etti ve  üretim aşamasına şahit oldular. Projenin sonunda  “Buzdolabı iç tasarımları, fırın ve ocak kullanımları için daha efektif tasarımlar ne olabilir?” sorusuna yanıt veren öğrenciler, jüri karşısında tüm bu çalışmaların neticesindeki projelerini gözler önüne serdi. Dereceye giren öğrenciler 8 Ekim tarihinde kongre açılışında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak ve Profilo’dan hediyelerini alacak.

Konuk konuşmacı ünlü tasarımcı Profesor M.P. Ranjan

Tasarımın sürdürürülebilir ekonomik ve ekolojik süreçlerdeki rolü konusunda uluslararası bir uzman, Profesor M.P. Ranjan’ın konuşmacı olarak katılacağı kongre, Türkiye’deki tüm tasarım araştırmacılarını, akademisyenleri, tasarımın pozitif katkısı üzerine kafa yoran herkesi bir araya toplamayı ve değişim kavramı üzerinden tasarımın tüm boyutlarını çok yönlü bir platformda incelemeyi amaçlıyor.

Hindistan Ulusal Tasarım Enstitüsü’nde (NID) akademik ve idari birçok görevde bulunan, sürdürülebilir yerel tasarım çözümlerinde uzman olan Prof. M P Ranjan, küresel krizin olumsuzlukları ile başa çıkma konusunda gelişmekte olan bir Asya ülkesinden alternatif bir bakış açısını paylaşarak 4. Ulusal Tasarım Kongresi’ne konuşmacı olarak katkıda bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegin-tasarimcilari-odullerini-profilodan-alacak_72451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!