Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek, Modern Çarşı’yı Unuttu

Modern Çarşı yangınının üzerinden 5 yıl 3 ay geçmesine karşın, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı bakanların çarşı esnafına verdiği destek sözü bugüne kadar yerine getirilmediği gibi esnaf çarşının belediye tarafından yıkılmasıyla daha da mağdur oldu. Çarşı esnafının büyük bir bölümü Ankara’yı terk etti, bir kısmı ise strese bağlı

Cumhuriyet ANKARA
Gökçek, Modern Çarşı’yı Unuttu

br >
‘Gökçek esnafa felaketi yaşattı’

Gökçek ve AKP iktidarı tarafından aldatıldıklarını ifade eden Göktaş, “Bizi aldattılar. Söz verilmesine karşın 5 yıldır hiçbir şey yapmadılar. Hem yerel yöneticiler hem de bakanlar bizi aldattı. Yangından sonra Gökçek de Modern Çarşı esnafına ikinci bir felaket yaşattı” diye konuştu. Modern Çarşı’nın stratejik bir önemi bulunduğuna işaret eden Göktaş, yangından önce çarşıda 21 değişik iş kolunun bulunduğunu, bine yakın kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Çarşının önemini yangından önce fark edemediklerini ifade eden Göktaş, Modern Çarşı’nın Ulus’un ticari yaşamının lokomotifi olduğunu, yangından sonra Ulus’un canlılığını yitirdiğini söyledi. Göktaş, “Yangından sonra Anafartalar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı bitti. Nakliye işleri bitti. Modern Çarşı Ulus’taki ticari yaşamın merkeziymiş” dedi.

‘Esnaf borç ve hastalıklarla boğuşuyor’

Yangının ardından işsiz kalan esnafın çaresizlik nedeniyle ailelerini burada bırakarak Irak’a işçi ve şoför olarak çalışmaya gittiğini belirten Göktaş, “Arkadaşlarımız 4 kişiye istihdam sağlarken, ekmek parası için Irak’a gitmek zorunda kaldı” diye konuştu. Esnafın aile yaşamlarının alt üst olduğuna işarat eden Göktaş, boşanmaların arttığını ve yuvaların teker teker yıkıldığını kaydetti. Esnafın borçlar ve hastalıklarla boğuştuğunu söyleyen Göktaş, şunları dile getirdi:

“Ben kalp ve tansiyon hastası oldum. Borç nedeniyle 45 yaşımda hapishaneye girdim. Tüm esnaf bu sıkıntıları yaşıyor. İki tane dairem vardı, satmak zorunda kaldım. Buna rağmen borçlarımı tam olarak kapatamadım. Esnaf arkadaşların aile hayatları bozuldu. Ben üniversiteyi kazanmasına karşın çocuğumu okula gönderemedim. Arkadaşlarımız dört bir yana dağıldı, çoğu Ankara’yı terk etmek zorunda kaldı. Yaşam standartlarımız birdenbire yüzde 100 oranında düştü.”

‘Verdiği sözleri çoktan unuttu’

Yangının ardından Gökçek’in verdiği sözlere karşın belediyenin bugüne kadar çarşı esnafına hiçbir yardım yapmadığını belirten Göktaş şunları kaydetti:

“Gökçek 2004 yılında yerel seçimler öncesinde yaramızı saracağına ilişkin söz vermişti. 63 ay oldu. Gökçek hâlâ bizi görmezlikten geliyor. Benim bizzat Gökçek’ten 60’a yakın randevu talebim var. Bizi hiç muhatap almadı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-modern-carsiyi-unuttu_68126.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!