Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gökçek Seçim Vaatlerini Unuttu

Anakent Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Gökçek’in projelerini Cumhuriyet Ankara’ya değerlendirdi. Çatak, Gökçek’in Anakent Belediye Başkanlığı döneminde 16 yılı geride bıraktığını ifade etti. Gökçek’in 15 yılda doğru olmasa da bir şeyler yaptığını kaydeden Çatak, “Fakat son bir yıl için Gökçek’in performansının en düşük olduğu

Cumhuriyet Ankara
Gökçek Seçim Vaatlerini Unuttu

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 29 Mart 2009’da gerçekleştirilen yerel seçimlerden önce vaat ettiği projelerin çoğu, seçimlerin üzerinden bir yıl geçmesine karşın hâlâ başlamadı.

Anakent Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak, Gökçek’in projelerini Cumhuriyet Ankara’ya değerlendirdi. Çatak, Gökçek’in Anakent Belediye Başkanlığı döneminde 16 yılı geride bıraktığını ifade etti. Gökçek’in 15 yılda doğru olmasa da bir şeyler yaptığını kaydeden Çatak, “Fakat son bir yıl için Gökçek’in performansının en düşük olduğu yıl demek olanaklıdır” diye konuştu. Gökçek’in seçime giderken, vaatlerinin havada uçuştuğu bir kampanya yürüttüğünü kaydeden Çatak, bu dönemin ardından bir yıl içinde yapılan ya da yapımına başlanan işlevi olan hiçbir somut hizmetin bulunmadığını ifade etti. Çatak, Gökçek’in seçimlerden önce yapılacağını vaat ettiği ve “mega projeler” olarak adlandırdığı çalışmaların son durumlarını şöyle değerlendirdi:

‘Somut adım yok’

* Disneyland: Gökçek’in seçimlerden sonra iki yıl içinde proje uygulamasına başlanacağını vaat ettiğini anımsatan Çatak, projeyle ilgili olarak henüz hiçbir somut gelişme olmadığını ifade etti. Yap-işlet modeliyle ihale edileceği öngörülen söz konusu projeye kolay kolay talip olacak girişimci bulunacağını sanmadığını belirten Çatak, “Dünyanın başka büyük kentlerinde Disneyland işletmeciliği yapan firmanın mali zorluklar içinde olduğuna dair basında haberler de çıkmıştır” dedi.

‘AOÇ projesi tıkandı’

* Hayvanat bahçesi: AOÇ içindeki Hayvanat Bahçesi’nin yeniden düzenlenmesine ilişkin projesinin de 2009 yılı içinde imar planlarının bitirilmesi ile başlanacağının vaat edildiğini anımsatan Çatak, “3 yılda tamamlanacağı belirtilen bu proje de şimdi tıkanmıştır” dedi. Gökçek’in AOÇ için öngördüğü yeni planda Atatürk’ün mirası olan çiftliği 40 metrelik yollarla “baklava dilimi” gibi böldüğünü ifade eden Çatak, “Bu plana karşı duyarlı, kişi ve kurumlar elbette yargıya gitmekte ve dolayısıyla böyle bir planın gerçekleşme olanağı kalmamaktadır” diye konuştu.

* Ankara Fuar Alanı: Seçimin üzerinden bir yıl geçtiğini kayededen Çatak, projeyle ilgili hiçbir çalışmanın başlatılmadığını vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-secim-vaatlerini-unuttu_78670.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!