Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Gözaltına Alınan Su Aktivistlerini Serbest Bırakın!"

Su akvisitlerine yapılan polis müdahalesiyle ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Suyun metalaşmasına karşı mücadelenin ne kadar önemli olduğunu yapılan müdahaleyle bir kere daha kanıtlandığını belirten Platform'dan Tores Dinçöz, "Sözüm

bianet.org
"Gözaltına Alınan Su Aktivistlerini Serbest Bırakın!"

Dünya Su Forumu'nu protesto etmek isteyen su akvisitlerine yapılan polis müdahalesiyle ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Suyun metalaşmasına karşı mücadelenin ne kadar önemli olduğunu yapılan müdahaleyle bir kere daha kanıtlandığını belirten Platform'dan Tores Dinçöz, "Sözüm ona medeniyetler buluşması, bu nasıl bir medeniyetler buluşması ki kendi yurttaşına bunu uyguladılar" dedi.

26 kişi gözaltına alındı, mücadele sürecek

Dün Sütlüce'deki Beyoğlu Adliyesi'nin önünde toplanan su akvisitlerine tazyikli su, cop ve biber gazıyla müdahale etmiş, 17 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra yaşanan olaylarda da dokuz kişinin gözaltına alınmasıyla toplam gözaltı sayısı 26'ya yükseldi.

Gözaltına alınanların geceyi nezarette geçireceklerini ve ancak bu sabah savcılığa çıkartılacaklarını aktaran Dinçöz ,"AKP hükümetinin protestolara tahammülü yok" derken, Platform'dan Yeter Gönül, Kadri Kılıcı ve Selim Yılmaz da saldırıyı protesto ettiler ve sermayeye karşı örgütlü mücadeleden başka alternatifin olmadığını belirttiler.

"Su mücadelesini sınıf temelli bir mücadele olarak büyüteceğiz ve su alanında diğer alanlarda olduğu gibi taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz."

Kılıcı, hükümetin emekçilere yönelik tavrını onları bir kere daha görmeyerek gösterdiğini sözlerine ekledi.

"Dünya Su Forumu artık yapılmamalı"

Basın toplantısında konuşan su aktivisti-yazar Maude Barlow "Suyun insan hakkı olduğu için bu eylemi gerçekleştirdiklerini ve bu barışçı protestoya yapılan müdahalenin anlaşılmaz olduğunu" söyledi. Dünya Su Forumu'nun bundan sonra bir daha yapılmaması gerektiğini belirten Barlow, bunun nedenini şöyle açıkladı:

"Çünkü Forum dünya halkları adına karar alma hakkına sahip değil. Su herkese ait ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor."

Gözaltına alınanların derhal serbst bırakılmasını isteyen Barlow, Dünya Su Konseyi'nin direktörü Gerd Berkamp’a gözaltıları ve polis şiddetini bildirdiklerini ve Forum esnasında kınama okumasını istediklerini belirten Barlow Berkamp’ın kendilerini reddettiğini kaydetti.

Kanada Manibota Kamu Personel Birliği (CUPE) Başkan Yardımcısı Kevin Rebeck bianet'e "Gözaltına alınanların serbest bırakılmalarını istedi ve Türkiye'deki su aktivistleriyle dayanışmalarının süreceğini "söyledi.

TMMOB "Protestolara tahammül etmek zorundasınız. Bizi dinlemek zorundasınız" diye açıklama yaptı.

Su tüm canlıların hakkıdır, ticari mal olamaz" diyen Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) gözaltına alınan su hakkı savunucularının derhal serbest bırakılmasını istedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/gozaltina-alinan-su-aktivistlerini-serbest-birakin_67431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!