Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güney Amerika Türkleri Bekliyor

Güney Amerika’nın kuzey kıyısındaki ülkelerden Surinam, ülkede yapılacak enerji santralleri, okullar ve otoyolları için Türk yatırımcıları bekliyor.

yapi.com.tr
Güney Amerika Türkleri Bekliyor

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) düzenlediği Türkiye-Surinam Ticaret ve Yatırım Forumu için Türkiye’ye gelen Surinam Devlet Başkan Yardımcısı Robert Ameerali, yatırımları gerçekleştirebilmek için ciddi müteahhitlik desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, Türkiye’den yatırımcıları ülkesine davet etti. Tokihaber.com’un haberine göre Ameerali, forumun açılışında, birçok doğal kaynağa ve tarım ürününe sahip olduklarını ve son dönemde yatırımları artırmayı planladıklarını anlattı. Bu yatırımlar arasında enerji santral, okul ve otoyol yapımlarının öncelikli olduğuna işaret eden Ameerali, “İşte size hazır pazar. Türk müteahhitlerin dünya üzerindeki başarılı çalışmalarını biliyor ve takip ediyoruz. Ülkemizde yapılacak yeni enerji santralleri, okullar ve otoyollar için onları yatırıma bekliyoruz. Ufkunuzu açın ve Surinam’a gelin” dedi.

Surinam Güney Amerika’nın giriş kapısı

Türkiye’nin ihracatının önemli kısmını gerçekleştirdiği Avrupa ülkelerindeki krizden sonra yeni pazar arayışları ve 2023 vizyonuna yönelik hedefleri gerçekleştirmek için Latin Amerika ülkeleriyle ticareti artırma çalışmaları devam ediyor. TUSKON, bu hedefe yönelik iş forumlarının sonuncusunu Surinam ile gerçekleştirdi. Forumda farklı sektörlerden birçok Türk işadamı Surinamlı işadamı ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Surinam’ın Güney Amerika’nın giriş kapılarından biri haline geleceğini belirterek, 200 milyonluk nüfusa sahip, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Brezilya’ya komşu olan Surinam’ın, aynı zamanda Türkiye’nin de üyesi bulunduğu İslam İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı üyesi olduğuna dikkat çekti.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/guney-amerika-turkleri-bekliyor-_105581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!