Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GYO Kurup Halka Açılacak, 1.5 Milyar Dolarlık Proje Yönetecek

Sur Yapı, 2011’de 4 projeye başlamayı planlarken, bir yandan da halka arz çalışmalarını sürdürüyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, önümüzdeki yıl toplam değeri 1.5 milyar doları bulacak olan 6 projeye odaklanacaklarını söylüyor.

Hürriyet Gazetesi
GYO Kurup Halka Açılacak, 1.5 Milyar Dolarlık Proje Yönetecek

Bu yıl Sancaktepe’deki Adapark ve Çamlıca’daki Exen istanbul projelerinin satışını gerçekleştiren Sur Yapı, 2011’de İstanbul’da Çekmeköy, Kağıthane, Bayrampaşa, İzmir’de ise Torunlar ve Hayat Grubu ile ortaklaşa yürüyecek 4 projeye başlayacak. Hedefleri arasında önümüzdeki yıl GYO kurup, halka açılmak olan Sur Yapı, iki kademeli halka arz planlıyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Adapark ve Exen İstanbul projelerini de ekleyince önümüzdeki yıl toplam değer 1.5 milyar doları bulacak olan 6 projeye odaklanacaklarını söyledi.

2011’de 4 proje başlayacak

Son lanse ettikleri Exen İstanbul projesiyle toplu konutta 7’nci projeye ulaştıklarını ve bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaat yaptıklarını belirten Altan Elmas, 2011’de başlayacakları 4 proje olduğunu ifade etti. Elmas, projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Çekmeköy’de yeni bir karma projeye başlıyoruz. 72 dönümlük bir arazimiz var, çalışmaları başladı ve 2011’in ilk çeyreğinde satışına başlamayı planlıyoruz. 450-500 konut ve 25 bin metrekare büyüklüğünde çarşı gibi bir alışveriş merkezinden oluşacak. Yaklaşık 350 milyon liralık yatırım değeri olacak. Kağıthane’de bir alışveriş merkezi ve ofis projemiz olacak. Ruhsatını almak üzereyiz. 250 milyon dolarlık proje değeri var. Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezi, otel ve ofis düşünüyoruz. 2011’in ilk yarısına yetiştirme ihtimalimiz zayıf. Otel yerine rezidans yapma ihtimalimiz de var.”

İzmir’de marina izni bekliyor

İzmir Bayraklı’da, Hayat Grubu ve Torunlar GYO ortaklığı ile hayata geçirecekleri projede, Bayraklı Belediyesi’nden 1/1000’lik planları beklediklerini anlatan Altan Elmas, “O planlar da tasdik oldu. İzmir’de bir şanssızlık yaşadık. Burada bir alışveriş merkezi ve rezidans kulesi olacak. Bu doğrultuda konutların satışına Nisan 2011’de yapılacak genel seçimlerden sonra başlayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Marina izinleri için çalışıyoruz. Büyük ihtimalle o izni de alacağız. İzmir’de marina yapılabilecek en güzel alan da burası” diye konuştu.
Altan Elmas, 2011’de yeni başlayacak 4 projeleri ve devam eden projelerinden Adapark ve Exen İstanbul da dahil 6 projede toplam 1.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratacaklarını dile getirdi.

Halka arz çalışmaları iki kademeli olabilir

Altan Elmas, 2011 yılında halka arz çalışmalarına da hız vereceklerini belirterek, şunları söyledi: “Halka arz çalışmalarımız devam ediyor. Önemli mesafe kaydettik. GYO kuruluş sürecindeyiz şu anda. Aracı kurumlarımızı belirledik. Önümüzdeki yıl bir seçim var. Halka arz büyük ihtimalle seçimden sonra olacak. Mayıs sonunda da olabilir. Halka açılma oranı ilk etapta yüzde 25-35 olabilir, yüzde 49’a kadar gitmeyi düşünmüyoruz. Halka arzı iki kademede yaparız diye düşünüyorum. Çünkü projeler bir yere geldikten sonra 2’nci bir halka arz daha iyi rakam toplayabiliyor.”

Kentsel dönüşümde potansiyel var

Kentsel dönüşümde bir potansiyel doğacağını düşündüklerini kaydeden Altan Elmas, “Orta altı kesime dönük eğer ileride devletin bir çalışması olursa arazi üretme noktasında , sektör olarak zorlamak durumundayız. Gerçek talep orada. Bizlerin sattığı konutları orta kesim alamaıyor, orta üst alıyor. Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz, bunu yapmalıyız. Aktif rol alacağız. Kentsel dönüşüm orta ölçekli mütaahhitlik sektörünü de geliştirecektir” diye konuştu.

Genç kitle eski konut istemiyor 2’nci elde durgunluk var

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 3’ncü çeyrek konut satış rakamlarını değerlendiren Altan Elmas, bu rakamların firmaların satış rakamlarını yansıtmadığını, çünkü bu projelerde tapuların daha sonra teslim edildiğini söyledi. Sektörün genelinin satışlardan memnun olduğunu dile getiren Elmas, “Geçen seneden daha kötü giden bir satış yok hatta daha iyi gidiyor. Ancak 2’nci el konutta durgunluk yaşanıyor. Bizim konut alıcılarımızın büyük kısmı eski evini elinden çıkarmaya çalışıyor. Talebin kaynağı olan 25 yaş ile 40 yaş arası kitle eski bir apartman dairesinde oturmak istemiyor. Hem sosyal statü olarak hem de sosyal hayatı nedeniyle markalı projelerde yer almak istiyor. Bu da ikinci el satışlarını talebi azaltıyor” diye konuştu.

İnşaat maraton koşusudur uzun nefesli olmak gerekir

Konut satışlarında şu anda bir ivme yaşandığını anlatan Altan Elmas, şu değerlendirmeyi yaptı: “Eskiden arz yetersizdi, ivmenin etkisi çok büyük oluyordu. 1 ayda satıyorsak artık 1 ayda satmak yok, zamana yayılıyor. İnşaat sektörüne diğer sektörden girenler de oldu ancak umduğunu bulup da devam edeni bilmiyorum. Bizim sahamızda uzun nefesli olmak gerekiyor. Kısa nefesli para kazanma dönemi bitti. Bizim yaptığımız iş maraton koşusu, nefesi sağlam tutmak gerekiyor.”

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/gyo-kurup-halka-acilacak-1-5-milyar-dolarlik-proje-yonetecek_84032.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!