Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Haliç Tüneli Yıkılıyor

İstanbul'un en eski karayolu tünellerinden biri olan Haliç Tüneli, yeni çelik köprülü kavşak projesi nedeniyle tarih oluyor. Tünel üzerinde bul

Sabah
Haliç Tüneli Yıkılıyor

b>İstanbul'un en eski karayolu tünellerinden biri olan Haliç Tüneli, yeni çelik köprülü kavşak projesi nedeniyle tarih oluyor. Tünel üzerinde bulunan Edirnekapı Şehitliği'ndeki bin mezar da taşınacak.

İstanbul'un en eski karayolu tünellerinden biri olan ve Edirnekapı tüneli olarak da bilinen Haliç Tüneli, yapılacak yeni çelik köprülü kavşak için yıkılacak. Bu çerçevede tünel üzerinde bulunan Edirnekapı Şehitliği'ndeki bin mezar da taşınıyor.

32 YIL HİZMET VERDİ
Türkiye'nin 5'inci Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve dönemin Başbakanı Nihat Erim tarafından 1971'de temeli atılan ve 1973'te bitirilen Haliç Köprüsü'nden kısa bir süre sonra hizmete açılan Edirnekapı'daki Haliç Tüneli tarih oluyor. İstanbul'a 32 yıl hizmet veren Haliç Tüneli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede yapacağı kavşak düzenlemesi nedeniyle yıkılacak.


TEKLİFLER BEKLENİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, çelik köprülü kavşak düzenlemesiyle ilgili projenin bugün ihaleye çıkılacağınıve tekliflerin alınacağını söyledi. Kavşak düzenlemesi için tünel üzerinde bulunan bin adet şehit mezarının taşınması çalışmasının devam ettiğini belirten Balta, "Şehit mezarları, mezarlığın yanında bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait yere taşınıyor" dedi. Artık tünel olmayacağını bunun yerine 4 köprü yapılacağını anlatan Balta, köprülerin 3'ünün çelik, birinin beton olacağını söyledi. Tünel üzerinden geçen Edirnekapı- Rami Caddesi için beton köprü, aynı güzergâhta yapımı devam eden Sultançiftliği- Edirnekapı tramvayı ile Haliç Köprüsü çıkışı Edirnekapı'ya dönüş ve D-100 Karayolu bağlantıları için üç adet çelik köprü yapılacağını açıklayan Balta, tünel yolunun genişletme çalışmalarının ise Karayolları tarafından yürütüleceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halic-tuneli-yikiliyor_22762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!