Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hastaneye Kavşak Tehdidi

Hastaneye Kavşak Tehdidi

Cumhuriyet Gazetesi



KP'nin İstanbul'un trafik sorununa çözüm olarak sunduğu "köprülü kavşak"lardan birinin Haydarpaşa Numune'nin bahçesine yapılmak istemesinin, hastaneyi ortadan kaldırmayı amaçladığı ileri sürüldü. İstanbul Tabip Odası ve Mimarlar Odası yetkilileri, ''Sağlık Bakanlığı kavşak yapmak yerine her an yıkılma tehlikesi bulunan tarihi hastanenin yenilenmesi için çalışma yapmalıdır'' uyarısında bulundular.

Kentte beklenen olası depremden önce küçük bir sarsıntıda dahi yıkılma tehlikesi bulunan hastanenin yemekhanesi, önceki gün acil olarak hastanenin yeni acil bölümünün konferans salonuna taşındı.

'Haydarpaşaport' projesi
İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç, hastanenin bahçesinden geçecek olan köprülü kavşak ile asıl amacın hastaneyi tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, ''Uzun vadede 'Haydarpaşaport' olarak bilinen düzenlemenin bir ayağı olarak hastanenin de buradan kaldırılması amaçlanıyor'' dedi. Dr. Kılıç, hastanenin 12 binasının 10'unun beklenen İstanbul depreminde yıkılma riski taşıdığına dikkat çekerek, bu binaların yıkılarak yenilerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Kılıç, hastane alanı olan araziye, Koruma Kurulu kararı ve Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planına aykırı olarak kavşağın inşaatının ihale edildiğini, sanal temel atma töreninin de yapıldığını anımsatttı. Kılıç, ''Bu gelişmelerin, kamu sağlık kurumlarına artık yatırım yapmayacağını ilan eden, ilk olarak Heybeliada Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni ortadan kaldıran, daha sonra da Koşuyolu Kalp Hastanesi binasını boşaltıp kaderine terk eden AKP iktidarı gözünü Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne mi dikti sorularını akıllara getirmektedir'' diye konuştu.

Hastanenin yaklaşık bin personeline hizmet veren ve yıkılma tehlikesi bulanan yemekhanesinin ise önceki gün konferans salonunun olduğu bölüme taşındığını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

''Başhekimlik, İTO Yönetim Kurulu üyelerinin uyarısıyla binayı İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) bir heyete inceletti. Yapılan incelemeler sonucunda binanın kolonlarında korozyon tespit edilerek güçlendirilmesi gerektiğini bildirdiler. Başhekimlik de yemekhaneyi geçici olarak konferans salonuna taşıdı. Hastanenin güçlendirilmesi için ödenek ayrılmalı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/hastaneye-kavsak-tehdidi_44937.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!