Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hedef ‘Yerli Hızlı Tren’

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul arası hızlı tren seferlerinin başarıyla yürütülmesind

Türkiye
Hedef ‘Yerli Hızlı Tren’

b>Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul arası hızlı tren seferlerinin başarıyla yürütülmesinden sonra yeni projelerin de başarıyla hayata geçirileceğini söyledi.

Uluslararası firmalarla ortaklık kurmak üzere ihale açtıklarını söyleyen Süleyman Karaman, hızlı trenlerin Türkiye’de üretileceğini söyledi. Hızlı tren ve Marmaray projeleri dışında bir çok metro ve hafif raylı sistem projesinin de gündemde olduğunu söyleyen Süleyman Karaman, “Nitekim önümüzdeki 5 yıl için en az 2.5 milyar dolarlık bir pazardan bahsediliyor. Biz bu pazarı değerlendirmek isteyen uluslararası firmalarla ortaklık kurmak üzere ihale açtık. Bu ay sonuçlanmasını bekliyoruz. Hedefimiz hızlı tren setlerini Türkiye’de üretmek” şeklinde konuştu.

TCDD’nin gerçekleştirmek istediği diğer projeler hakkında da bilgiler veren Süleyman Karaman şöyle devam etti: “Şehir merkezlerinde yer alan gar ve istasyonları mevcut kötü görünümlerinden kurtarıp, bulundukları yerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına dahil edeceğiz. Ayrıca organize sanayi bölgelerine de yeni hatlarla ulaşmayı hedefliyoruz. Bunların yanısıra, bir çok yatırım da gündemde. Mesela bu yıl Erzincan’da Ray Bağlantı Elemanları Fabrikası’nı açıyoruz. Çok daha büyük projelerimiz var.” Hem işletmeciliğin hem de yatırımın aynı kuruluşun bünyesinde oluşunun bazı sakıncaları var. Devlet alt yapı ile hat işletmeciliğini ayırmak zorunda. Karaman ayrıca, TCDD’de yapısal değişiklik çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hedef-yerli-hizli-tren_13564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!