Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hemşin Belediyesi, İptal Kararına Rağmen Yıkım Yaptı

Rize Hemşin Belediyesi, aldığı kamulaştırma kararlarının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen yıkım işlemini gerçekleştirdi.

yapi.com.tr
Hemşin Belediyesi, İptal Kararına Rağmen Yıkım Yaptı

Rize Hemşin Ortaköy Mahallesinde bulunan taşınmazların kamulaştırma kararının iptal edilmesine rağmen Hemşin Belediyesi salgın günlerinde yıkım işlemi gerçekleştirdi. Taşınmazların kendilerine ait olduğunu belirten yurttaşlar CİMER üzerinden İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulundu.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Rize Hemşin Belediye Meclisi, 2015 yılında Ortaköy Mahallesi’nde bulunan 112 Ada ve 12 Parsel numaraları taşınmazların kamulaştırılmasına ve kentsel dönüşüm proje alanı olarak belirlenmesine karar verdi. Kararı mahkemeye taşıyan taşınmazların sahibi yurttaşlar belediyeye dava açtı. Açılan dava sonucu belediyenin kamulaştırma kararı ve kentsel dönüşüm planı Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Mahkeme kararının ardından taşınmazlar Cumhurbaşkanlığı kararıyla TOKİ lehine acele kamulaştırıldı. TOKİ taşınmazların tapusunu kendi üzerine geçirmek için hukuki girişimde bulunmazken, yurttaşların açtığı dava Danıştay 6. Dairesi’nde sürüyor.

AKP’li Hemşin Belediyesi, Rize İdare Mahkemesi kararına ve TOKİ lehine acele kamulaştırma kararlarına rağmen, salgın günlerinde işçileri tehlikeye atarak yıkım işlerine başladı. Belediyenin, hukuksuz bir şekilde yangından mal kaçırırcasına hareket ettiğini belirten taşınmazların mülk sahibi yurttaşlar “Hemşin Belediye Başkanı ve müteahhit firmalar, virüs tedbirlerinin olduğu bugünleri fırsat bilerek taşınmazımızı herhangi bir tahliye bildiriminde dahi bulunmadan hukuka aykırı olarak yıkmışlardır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hemsin-belediyesi-iptal-kararina-ragmen-yikim-yapti_179394.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!