Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hilton 26 Milyar Dolara Blackstone’un

Haziran ayında halka açılan ABD’nin en büyük finansal ortaklık şirketlerinden Blackstone, dünyaca ünlü Hilton Oteller Grubu'nu, yaklaşık 26 milyar dolar nakit karşılığında satın alacağını açıkladı. Hisse başına ödenecek fiyat, dünkü kapanış değerinin yüzde 32 üzerinde, 47.50 dolar olarak belirlendi.

NTVMSNBC
Hilton 26 Milyar Dolara Blackstone’un

aziran ayında halka açılan ABD’nin en büyük finansal ortaklık şirketlerinden Blackstone, dünyaca ünlü Hilton Oteller Grubu'nu, yaklaşık 26 milyar dolar nakit karşılığında satın alacağını açıkladı. Hisse başına ödenecek fiyat, dünkü kapanış değerinin yüzde 32 üzerinde, 47.50 dolar olarak belirlendi.

Blackstone, Hilton varlıklarına ve markasına yatırım yaparak, Hilton’u küresel alanda daha da büyütme niyetinde olduğunu ifade etti.

Satın alma Blackstone’un malvarlığı bazında, en büyük oteller grubuna sahip finansal ortaklık şirketi konumuna getirdi. Bu, otel sektöründeki en büyük satın alma oldu.

500 Binlik Yatak Kapasitesi
Böylece, Blackstone’un sahip olduğu otellerin toplam yatak kapasitesi 500 bine yaklaştı. Blackstone, Hilton dışında, Waldorf-Astoria gibi ünlü otelleri bünyesinde barındırıyor.

Blackstone’un emlak sektörüne ilgisi büyük. Son olarak Şubat ayında, Equity Office Properties Trust adlı emlak şirketini 23 milyar dolar + 16 milyar dolarlık borçların ödenmesi karşılığında satın almıştı. Blackstone, Kuzey Amerika dışındaki bölgelerde gelecek 10 yılda 1000’den fazla otel açmak istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hilton-26-milyar-dolara-blackstoneun_55135.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!