Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hisarcıklıoğlu: Türk Müteahhit Firmaları Sudan'a Hizmet Vermeye Hazır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 ülkede 55 milyar dolarlık taahhüt işlemi tamamlayan Türk müteahh

Dünya



b>Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 ülkede 55 milyar dolarlık taahhüt işlemi tamamlayan Türk müteahhitlik ve müşavirlik firmalarının Sudan'da hizmet vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Sudan Dışişleri Bakanı Mustafa Osman İsmail ve beraberindeki heyet, Hisarcıklıoğlu'nu TOBB Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Görüşmede konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Sudan arasındaki ikili ticari ilişkilerin, mevcut potansiyeli yansıtmaktan uzak olduğunu bildirdi. Hisarcıkıoğlu ayrıca, "Sudan'la yapılan çeşitli görüşmelerde, Sudanlı yetkililerin Türkiye'yi öncelikli ekonomik partner olarak görmeleri ve Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine atfettikleri önem memnuniyetle müşahade edilmektedir" diye konuştu.

Türk-Sudan İş Konseyi'nin bir an önce faaliyete geçirilmesi ile iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarının etkin şekilde değerlendirileceğine inandıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye 1980'li yıllardan bu yana dünyadaki ticaret sıralamasında ilk 20 ülke arasına girmeyi başarmıştır" dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şunları da kaydetti, "Bu süreç içerisinde en hızlı gelişen sektörlerden biri de müteahhitlik olmuştur. Müteahhitlik sektörü, 61 ülkede yaklaşık 55 milyar dolarlık taahhüt işlemini tamamlamıştır. Bu, dünyada müteahhitlik sektöründe yapılan iş hacmi açısından çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle Kuzey Afrika ve takiben Rusya'da başlayan müteahhitlik projelerimiz bugün neredeyse dünyanın her yerine uzanmış ve ülkemiz çok sayıda ve çeşitli projenin altına imza atmıştır. Müteahhitlik ve müşavirlik konusunda Türk firmalarının Sudan'da hizmet vermeye hazır olduklarını belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Sudan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri zorlaştıran bir diğer unsurun da iki ülke bankaları arasında doğrudan işlem yapılması imkanının bulunmamasının ve Türkiye ile Sudan arasında, bir muhabir banka ilişkisinin kurulmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Türkiye'nin gelişmiş bir ülke ve güçlü bir özel sektöre sahip olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Mustafa Osman İsmail, ülkesinin; teknoloji, altyapı, gübre ve çimento konularında ciddi ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Sudan arasında birçok konuda anlaşmalar imzalandığını hatırlatan İsmail, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesi için yasal yapının hazır olduğunu, bu konuda harekete ihtiyaç olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hisarciklioglu-turk-muteahhit-firmalari-sudana-hizmet-vermeye-hazir_15284.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!