Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Tren Projesi Tam Gaz Sürüyor

Ankara-İstanbul arasındaki mevcut hattın rehabilite edilerek 'hızlı tren'e uygun hale getirecek projeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bir

Net Haber
Hızlı Tren Projesi Tam Gaz Sürüyor

b>Ankara-İstanbul arasındaki mevcut hattın rehabilite edilerek 'hızlı tren'e uygun hale getirecek projeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Birinci aşama olan Ankara-Eskişehir rehabilitasyon projesinin kontrolörlük hizmetlerini kapsayan danışmanlık hizmetleri ihalesi sonuçlandırma aşamasına gelindi. TCDD Genel Müdürlüğü'nün bu konuda bir süre önce açtığı ihaleyi kazanan firma ile önümüzdeki günlerde mukavele görüşmelerine başlaması planlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, söz konusu danışmanlık hizmetleri kapsamında, TCDD'ye ait hattın saatte 250 kilometre hız yapabilen trenlere göre rehabilitasyonu projesinin, yüklenici tarafından hazırlanacak plan ve projelerinin (üstyapı ile elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon işlerine ait projeler hariç) kontrolü ve yüklenici tarafından yürütülecek yapım işlerinin (üstyapının ferşi ile elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon işleri hariç) kontrolörlük ve danışmanlık çalışmaları bulunuyor.

Ankara ile İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 3 saat 15 dakikaya indirecek olan rehabilitasyon projesinin birinci aşamasının 2005 Aralık ayında tamamlanması öngörülüyor. Söz konusu projenin tamamlanması halinde Ankara-Eskişehir arası trenle bir saate düşürülmüş olacak. Yaklaşık 2 milyar dolara mal olacak Ankara-İstanbul demiryolu rehabilitasyon projesinin 2008 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-projesi-tam-gaz-suruyor_16341.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!