Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Trene Güvenlik Eleştirisi

İstanbul-Ankara arasını yaklaşık 5 saate indiren “hızlandırılmış tren” projesine, akademisyenlerden ciddi eleştiriler geliyor. Yıldız Teknik

NTV-MSNBC



b>İstanbul-Ankara arasını yaklaşık 5 saate indiren “hızlandırılmış tren” projesine, akademisyenlerden ciddi eleştiriler geliyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Aydın Erel, hızlı trenin güvenli olmadığını belirterek, “Seferden kaldırılmasını” istedi. Gerekli altyapı çalışmaları yapılmadığını belirten Erel, “Ben o trene binmem” diyor. Profesör Erel’in bir başka iddiası ise “Seferler başlamasına rağmen, rayların hızlı trene uyguna olup olmadığının, daha yeni araştırılmaya başlanması..

“Mevcut vagon ve raylarda yapılan iyileştirme yeterli değil. Şu anda hızlı trenin çalıştırılması bu demiryolu için uygun değildir. Birinci sebebi, demiryollarını kısa sürede bozacaktır ve çok yüksek maliyet oluşturacaktır.”
Ulaştırma uzmanı bir akademisyenin bu çarpıcı sözleri, 4 Haziran’da seferlere başlayan hızlandırılmış trene ilişkin.
Profesör Aydın Erel’e göre, bundan daha da büyük bir risk var. O da, İstanbul-Ankara arasını 5 saate geçebilmek için saatte yaklaşık 160 kilometre hıza ulaşan trenin “kaza yapma olasılığı”
Erel “Bunun oluşturcağı titreşimler ve yola ilettiği kuvvet bir süre sonra taşıtın yoldan çıkmasına yol açabilir. Güvenliği konusunda kaygılarım var, kaza riskleri taşımaktadır” dedi.
Gerekli altyapı çalışmaları tamamlanana kadar, trenin bir an önce seferden kaldırılmasını isteyen Erel, bir başka çarpıcı iddia daha, dile getiriyor. Erel, seferlerden önce yapılması gereken güvenlik araştırmasının henüz sonuçlanmadığını belirtiyor..

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-trene-guvenlik-elestirisi_14613.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!