Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Trene Yakın Takip!

Hızlı trenin 23 Nisan'da deneme seferlerine başlatılması planlanırken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın projede herhangi bir problem çıkmaması için "canla başla çalıştığı" belirtiliyor.

Milliyet Gazetesi
Hızlı Trene Yakın Takip!

ızlı trenin 23 Nisan'da deneme seferlerine başlatılması planlanırken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın projede herhangi bir problem çıkmaması için "canla başla çalıştığı" belirtiliyor.

Yetkililere göre, Türkiye'yi hızlı tren kullanan 8 ülkeden biri yapacak projenin üzerinde titizlikle duran Karaman haftada iki-üç kez, Ankara-Eskişehir hattında gidip gelerek projeyi yerinde tetkik ediyor. Ayrıca Karaman'ın geç saatlere kadar şantiyelerde kaldığı, hatta kimi zaman buralarda yattığı söyleniyor.

Göreve iade edilmişti
Karaman, 41 kişinin öldüğü, Temmuz 2004'te Pamukova'da gerçekleşen hızlandırılmış tren kazasından iki ay sonra görevden alınmış, Temmuz 2005'te ise mahkeme kararı ile görevine iade edilmişti.

Ankara-İstanbul arasında demiryolu ulaşımını 3 saat 15 dakikaya indirecek Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir etabındaki çalışmaları tamamlandı. Deneme seferleri için İtalya'dan 4 aylığına kiralanan 2 lokomotif ve 4 vagondan oluşan setin yakında raylara indirilmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-trene-yakin-takip_53533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!