Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hopkins Architects'ten Kıbrıs'a Kültür Merkezi

Glyndebourne Opera Binası ve İngiliz Parlamentosu için tasarladıkları yeni yapılar gibi işlerle adından sözettiren Hopkins Architects, Güney Kıbrıs / Nicosia'da yapılacak olan Kıbrıs Kültür Merkezi için açılan yarışmayı kazandı.

yapi.com.tr
Hopkins Architects'ten Kıbrıs'a Kültür Merkezi

lyndebourne Opera Binası ve İngiliz Parlamentosu için tasarladıkları yeni yapılar gibi işlerle adından sözettiren Hopkins Architects, Güney Kıbrıs / Nicosia'da yapılacak olan Kıbrıs Kültür Merkezi için açılan yarışmayı kazandı.

Cyprus Mail'in internet edisyonunda Nassos Stylianou imzasıyla yayınlanan habere göre, Kıbrıs Kültür Merkezi için açılan yarışmaya, dünyanın önde gelen 60 mimarlık bürosu katıldı. Ticaret eski bakanı ve kent planlama başkanı Michael Colocassides başkanlığında, Kraliyet Flarmoni Orkestrası eski müzik direktörü Vladimir Ashkenazy, mimar Charles Correa ve Theo David, Sydney Opera House eski şefi, South Bank Centre şefi Michael Lynch'ten oluşan jüri, kararını oybirliği ile aldı.

Hopkins Architects, projede yerel mimarlık bürosu 'Virdas and Patsalosavis' ile birlikte çalışacak. Kültür merkezi, performans sanatlarına, ulusal ve uluslararası müzik, dans, opera, bale ve tiyatro etkinliklerine evsahipliği yapacak ve ana kültür aktiviteleri kuşağı olarak ayrılmış bir bölgede yeni milletvekili konutlarının karşısında inşaa edilecek. Merkezin, 1400 kişi kapasiteli bir ana salon, oda müziği, caz konserleri ve dünya müziği performanslarına yönelik 500 kişi kapasiteli bir ikinci salon ve 2000 kişiye kadar daha geniş ölçekli konserler için bir açık hava tiyatrosundan oluşması planlanıyor.

2010'da tamamlanması hedeflenen proje için ayrılan bütçe ise 80 milyon Euro. Projeyi destekleyen Avrupa Birliği'nin, bütçenin önemli bir bölümünü karşılaması bekleniyor.

Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/hopkins-architectsten-kibrisa-kultur-merkezi_52861.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!