Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hükümet Mortgagede Kararlı Piyasaların Durumu Etkilemez

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hükümet olarak mortgage (tutsat) yasasının çıkarılması konusunda kararlı olduklarını belirterek "Piyasalardaki durumun, yasayı olumsuz etkilemesi diye bir şey söz konusu olamaz" dedi.

Referans Gazetesi



evlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hükümet olarak mortgage (tutsat) yasasının çıkarılması konusunda kararlı olduklarını belirterek "Piyasalardaki durumun, yasayı olumsuz etkilemesi diye bir şey söz konusu olamaz" dedi.

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen törende, Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından “yılın bakanı” seçilen Şener, ödülünü almak üzere ATO'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basında konut kredisi faizlerindeki artış ve vadedeki kısalmaya paralel “tutsat yasasının uygulanamayacağına” yönelik çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Şener, hükümet olarak tutsat yasasında kararlı olduklarını yineledi, tasarının Meclis Genel Kurulu'nda bugüne kadar görüşülmemesinin sebebini ise “gündem yoğunluğuna” bağladı.

“Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde TBMM'de görüşülecektir” diyen Şener, yasa için Türkiye'de uygun bir zemin bulunduğuna dikkati çekti.

Uygulamaların piyasaya olumlu etkisinin söz konusu olduğunu vurgulayan Şener, uygulamayla faizlerin de düşmesinin beklendiğini kaydetti. Şener, şöyle dedi: “Piyasalardaki durumun, yasayı olumsuz etkilemesi diye bir şey söz konusu olamaz. Çünkü mortgage yasası, çok büyük ve çok boyutlu bir yasadır. Bu, konut edindirme yasası ile finans piyasalarında önemli katkılar sağlayacaktır. Piyasaların derinleşmesi sağlanacaktır. Verilecek kredilerle ilgili, ikincil piyasalarda yeni bir finansman biçimi öngörülmektedir. Aslında yeni bir finasman biçimi, verilen kredilerin finansmanını garanti altına alıyor.”

Bakan Şener, konuşmada ise mortgage (tutsat) yasa tasarısıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, Meclis Başkanlığı'na hâlâ ulaşmadığını belirterek komisyondan raporu hızlandırmasını isteyeceklerini de söyledi.

Çömez'e ödülünü vermedi
Bakan Şener, ödülünü aldıktan sonra “hataların üzerine korkmadan gittiği ve kimi zaman da muhalefet gibi davranmaktan çekinmediği” takdimiyle "yılın milletvekili" seçilen AK Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömez'e plaketinin, Bakan Şener tarafından verileceği anons edildi. Bakan Şener'in bunu kabul etmeyerek Çömez ile aralarında oturan Sinan Aygün'e “Sen ver” demesi üzerine, Çömez plaketini ATO Başkanı Aygün'ün elinden aldı.

Şener toplantı çıkışında, gazetecilerin neden plaketi vermekten kaçındığı yönündeki sorularını cevapsız bıraktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hukumet-mortgagede-kararli-piyasalarin-durumu-etkilemez_46087.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!