Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB Meclisi Tarihi Yarımada'nın İmar Planı'nı Onayladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 2. Olağanüstü toplantısı Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

İBB
İBB Meclisi Tarihi Yarımada'nın İmar Planı'nı Onayladı

b>İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 2. Olağanüstü toplantısı Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ümit Özerol'un yönettiği toplantıda ilk olarak teklifler komisyonlara havale edildi ve komisyon raporları kabul edildi.

Genel Kurul'da daha sonra Eminönü ve Fatih İlçeleri'ni kapsayan Tarihi Yarımada'nın 1/5000'lik imar planı ele alındı. Görüşmelerin ardından Tarihi Suriçi'nin planı oybirliği ile kabul edildi. Nazım İmar Planı'na göre, Suriçi'nde varolan tarihi ve doğal eserler korunacak, bu bölgede yok olduğu tespit edilen 1689 tarihi eserden bilgisi ve belgesi olanlar, yerinin de müsait olması durumunda yeniden inşa edilecek.

Öte yandan planla Fatih'in nüfusunun 120 bin kişi azaltılması, Eminönü'nde ise, boşaltılan işyerlerinin yerine 20 bin konut oluşturulması öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama ve İmar Müdürlüğü'nün hazırladığı planın uygulaması için, ayrı bir eylem planı hazırlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-meclisi-tarihi-yarimadanin-imar-planini-onayladi_4285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!