Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB’nin Kreş Planı Engellendi

İBB’nin Florya’da yapmak istediği kreşe, karşı çıkan AKP İBB Meclis grubu, hazırlanan planda lise alanı olarak ayrılan yerin, “Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanı” olmasında ısrar etti.

yapi.com.tr
İBB’nin Kreş Planı Engellendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, kreş projesini ortadan kaldırdığı için veto ettiği meclis kararı, bir kez daha görüşülmek üzere İBB Meclisi’ne geldi. Florya’da bulunan İBB mülkiyetindeki arazi için hazırlanan imar planı, geçen ay İBB Meclisi’nde AKP grubunun oylarıyla değiştirilerek kabul edilmişti. Söz konusu arazi, içerisine kreşin de yapılabileceği Sosyal Tesis Alanı olarak planlanmıştı. Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP grubu, sosyal tesis planlamasını iptal etmişti.

BirGün’de yer alan habere göre; İBB Başkanı İmamoğlu’nun vetosu üzerine yeniden Meclis gündemine alınan imar dosyası ile ilgili AKP grubu, ilk kararında ısrar etti. CHP ve İyi Partili Meclis üyelerinin ‘ret’ oyu vermesine karşın, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla, kreş yapımını ortadan kaldıran plan değişikliği, oy çokluğuyla kabul edildi.

“Koru Florya” konutlarının yakınında bulunan ve toplam 7 parselden oluşan alanla ilgili olarak, önceki yönetim zamanında hazırlanan planlar, Bakırköy Belediyesi’nin itirazı üzerin Mahkeme tarafından iptal edilmişti. Plansız kalan parsellerle ilgili olarak yeni plan çalışmaları 2019 yılı başında gündeme gelmiş, 31 Ocak 2019 tarihinde “Başkanlık Oluru” alınmıştı. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının, YSK tarafından iptal edilmesinden bir gün sonra, 7 Mayıs 2019 tarihinde söz konusu plan çalışması için yeniden “Başkanlık Oluru” alındı.

Söz konusu 7 parsel 3 farklı ada içinde yer alıyor. İBB’nin hazırladığı plana göre birinci grupta yer alan parseller lise, ikinci parsel sağlık tesisi, üçüncü parsel ise sosyal tesis alanı olarak planlandı. Onay için ekim ayında İBB Meclis gündemine gelen planlar, çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından, değiştirilerek kabul edildi. AKP’nin yaptığı değişiklik ile lise alanı “Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanına”, sosyal tesis alanı ise “Lise Alanına” alındı. Sağlık tesis alanı ise yerinde kaldı. Bu değişiklik ile İBB’nin içerisinde kreşin de olacağı “sosyal tesis alanı” ortadan kaldırılmış oldu. AKP tarafından değiştirilen plan kararı Başkan İmamoğlu tarafından veto edildi ve bir kez daha görüşülmek üzere Meclis’e geri gönderildi. Ancak ikinci oylamada da AKP grubu kararında ısrar etti.

Meclis’in kararında ısrar ettiği durumlarda, Başkan’ın kararı ikinci kez veto etme hakkı bulunmuyor. Yasa gereği “ısrar kararını” onaylamak zorunda olan Başkanın, meclis kararının iptali için yargıya başvurma hakkı bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-kres-plani-engellendi_182769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!