Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İçinden Tren Rayı Geçen Kültür Sanat Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişte trenlerin bakım ve onarımı için kullanılan Sıhhiye'deki Cer Atölyeleri'nin büyük çaplı kültür-sanat merkezine dönüştürüleceğini belirterek, "Ankara'da bu çapta, bu büyüklükte bir sergi salonu yok'' dedi.

Sabah Gazetesi
İçinden Tren Rayı Geçen Kültür Sanat Merkezi

b>Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişte trenlerin bakım ve onarımı için kullanılan Sıhhiye'deki Cer Atölyeleri'nin büyük çaplı kültürsanat merkezine dönüştürüleceğini belirterek, "Ankara'da bu çapta, bu büyüklükte bir sergi salonu yok'' dedi.

Cer Atölyeleri'nin bulunduğu 11 bin metrekarelik alanı inceleyen Günay, mekân içindeki demiryolu raylarının temizlenerek, üstünün camla kapatılacağını, böylece buraya gelenlerin yapının tarihsel işlevini görebileceğini bildirdi. Günay, 10 milyon YTL'ye mal olacak merkezi, bir kısmı yap-işlet-devret modeli ile bu yıl sonuna kadar bitireceklerini söyledi. Müze ve kültür-sanat merkezi haline gelecek yapıda, 1-2 yıllık sergilerle geçici sergiler için ayrı salonlar, ebru, seramik gibi el sanatlarıyla uğraşanlar için atölyeler, 400 kişilik konferans salonu olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/icinden-tren-rayi-gecen-kultur-sanat-merkezi_58702.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!