Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İktidara Değil, İstikrara Bakarız'

6'ncı Yatırım Danışma Konseyi dün İstanbul Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantıya IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn, Dünya Bankası Başkan yardımcısı Philippe Le Houerou ve Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt dışında 17 uluslararası şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

Gazete Habertürk
'İktidara Değil, İstikrara Bakarız'

6'ncı Yatırım Danışma Konseyi dün İstanbul Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantıya IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn, Dünya Bankası Başkan yardımcısı Philippe Le Houerou ve Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt dışında 17 uluslararası şirketin üst düzey yöneticileri katıldı. Açılışı Başbakan Yardımcısı ve  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın yaptığı, öğlen  saatlerinde Başbakan Recep
Tayyip Erdoğan
'ın da katıldığı zirvenin ardından yabancı  yöneticiler Türkiye'ye uzun vadeli yatırımcı gözüyle baktıklarını vurgulayarak, bu nedenle seçimler ya da İsrail gerginliği gibi güncel konuların yatırım kararlarını etkilemediğini ve etkilemeyeceğini dile getirdiler. "Önemli olan iktidar değil, istikrar" mesajı veren yöneticiler, "Demokrasinin uygulanabilirliğine inanıyoruz" dedi.

‘İktidara göre karar vermem’

Li Fung'un Grup İcra Direktörü William Fung, 'Seçim sonucunda yaşanacak bir değişiklik yatırım hevesinizi kırar mı?” yönündeki soruya şöyle cevap verdi: "Kesinlikle yatırım kararımızı iktidardaki partilere göre vermeyiz. Çünkü biz Türkiye'de demokrasiye ve demokrasinin uygulanabilirliğine inanıyoruz. Bir değişim olursa, gelecek yeni partinin de tüm bu politikaları sürdürerek  istikrarı koruyacağına güvenimiz tam."

‘Uzun vadeli bakıyoruz’

Faaliyet gösterdikleri pazarlarda lokal politik olaylara önem vermediklerini dile getiren Cisco Systems Başkan Yardımcısı Mohsen Moazami "Biz planlarımız gereği Türkiye'ye uzun vadede bakıyoruz. Türkiye, Cisco için gelişmekte olan ülkeler arasında en önemli odaklardan biri. Hükümetin yeni formu ve partilerin değişen gücü ne olursa olsun bilgi ve teknoloji bu ülkenin rekabetçiliğine ve GSYİH'sine katkı sağlayacak. Biz de her koşulda bu ve diğer önemli konularda yardımcı oluruz" diye konuştu.

Kraft'ın CEEMA Başkanı Maurizio Calenti "Seçimler, İsrail'de yaşanan gerginlik, ‘Türkiye ABD ve AB'den kopuyor' iddiaları sizin yatırım kararlarınızı etkiliyor mu?” yönündeki sorumuza "Kesinlikle hayır" diye cevap verdi. Calenti, "Çünkü biz Türkiye'ye uzun vadeli bakıyoruz" dedi. Deutsche Bank AG Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Fischen "Seçime daha çok var. Ne olacaksa gelecekte olacak. Bugünü konuşuyoruz" derken, Türkiye'nin çok büyük fırsat barındırdığını ve kurum için önemli olduğunu ifade etti.

‘Erken seçim de ekonomisi de yok’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nda uluslararası yatırımcılara seçimlerin zamanında yapılacağı ve seçim ekonomisi uygulama noktasında mali politikalardan taviz vermeyeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, son  yıllarda küresel mali piyasalarda yaşanan dalgalanmalara paralel olarak azalan küresel sermaye akımlarına karşın uluslararası yatırımcıların Türkiye'yi tercih etmeye devam ettiğini kaydetti. Erdoğan, 2008 yılından itibaren dünya genelindeki olumsuz tabloya karşın Türkiye olarak yapısal reformları büyük bir kararlılık ve süreklilikle uygulamaya devam ettiklerini belirterek, kayıtdışıyla mücadele, istihdam  stratejileri, enerji projeleri, yeni bölgesel teşvik uygulaması, KOBİ'lerin desteklenmesinin bunlardan bazıları olduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

“7.5 yıldır popülizme asla ve asla tevessül etmedik, bu noktada hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Türkiye'de siyasetin önemli bir hastalığı olan seçim ekonomisine aynı şekilde prim vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Para politikalarında, mali politikalarda tam bir kararlılık içinde olduk ve bu kararlılığın sonuçlarını aldık, almaya devam ediyoruz. Seçimler konusunda aynı şekilde kararlı bir tutum sergiliyor, seçimlerin zamanında yapılması konusunda hiçbir taviz vermiyoruz.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/iktidara-degil-istikrara-bakariz_80295.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!