Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmar Barışına 17 Buçuk Milyar TL Yatırıldı

İmar barışına başvurular devam ediyor. İmar barışına 10 milyon başvuru geldi bu kapsamda 17 buçuk milyar bedel yatırıldı.

yapi.com.tr
İmar Barışına 17 Buçuk Milyar TL Yatırıldı

İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorununun çözülmesi hedefleniyor. Yaklaşık olarak 15 milyon kaçak ve ruhsatsız yapının kayıt altına alınması için başlatılan imar barışına başvurular devam ediyor.

İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış binaların, devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor.

İmar barışından faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanabilecek. Bu kapsamda, İmar Kanununa göre alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecek.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; imar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihine kadar yapılabilecek. İmar barışı başvuru bedellerinin ödenmesi için de son tarih 30 Haziran olarak açıklandı.

İmar barışı başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İmar barışı için Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlara da başvuru yapılabiliyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-barisina-17-bucuk-milyar-tl-yatirildi_171264.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!