Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnönü Yıkılıyor!

Beşiktaş Yönetimi, deniz tarafındaki kale arkasını bırakacak, burasını açık hava sahnesi olarak kullanacak. Yeni açık tribün yıkılarak, arka taraftaki arsayla birleştirilecek ve stat bu şekilde daha da genişleyecek. Sahanın ilk kalesi, bugünkü protokol tribününün hizasından başlayacak ve kapasite 50 bin kişiye ulaşacak.

Milliyet Gazetesi/Serdar Sarıdağ
İnönü Yıkılıyor!

eşiktaş Yönetimi, sportif rekabetin yanında tesisleşmede de rakipleriyle boy ölçüşebilmek için harekete geçti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı yenilemesinin ardından, Galatasaray da Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi için temel atınca, siyah - beyazlılar İnönü Stadı'nın modernizasyonu için harekete geçti. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısında kamuoyuna açıklayacağı projelerin içerisinde yeni stat çalışmalarının olduğu öğrenildi. Demirören'in duyuracağı yeni stat projesinin 45-50 bin seyirci kapasiteli olacağı vurgulandı.

Çeşitli etkinlikler yapılacak
Öngörünüm ve tarihi eser statüsü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı tarafındaki açık tribüne müdahale edemeyen siyah - beyazlıların buna bir ara formül bulduğu öğrenildi. Buna göre deniz tarafındaki tribünün aynen kalacağı ve yeni statın şu anki statın orta sahasından lunapark tarafına doğru yapılacağı öğrenildi. İnönü Stadı'nın arkasındaki araziyi almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerini sürdüren siyah - beyazlı yönetimin, deniz tarafındaki kalan bölümü de konser gibi etkinlikleri için kullanacağı belirtildi. Böylece deniz tarafındaki tribünün yine yeni stat projesi içinde yer alacağı fakat farklı etkinlikler için kullanılacağı vurgulandı.
Yeni yapılacak İnönü Stadı'nda, VIP locaları, restorantlar, mağazalar ve otopark olacağı öğrenildi. Projenin taslak olarak ellerinde hazır olduğu öğrenilen siyah - beyazlı takımın Başkanı Yıldırım Demirören'in önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağı ifade edildi.

İki kıtadan görülebiliyor
Mimari planları Mimar Vietti Violi, Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanan İnönü Stadı'nda ilk maç 27 Kasım 1947'de oynandı.
Bu tarihte adı İnönü Stadı iken 1952'de Mithatpaşa Stadyumu'na çevrildi, daha sonra 1973'de tekrar İnönü Stadı oldu.

1998 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Beşiktaş arasında imzalan sözleşme ile 49 yıllığına siyah - beyazlılara kiralandı ve adı Beşiktaş İnönü Stadı olarak değiştirildi.

2003-2004 sezonunun tamamlanmasının ardından başlayan zemin indirme projesiyle, saha çevresindeki tartan pist kaldırıldı, stat kapasitesi yüzde 50 artışla 32 bin 145'e ulaştı. İnönü Stadı'nın en büyük özelliği, iki kıtadan birden görünen tek stat olmasıdır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/inonu-yikiliyor_58115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!