Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnovasyona Odaklanan Kambeton ‘Yeni Ürün’ Geliştirmeye Hazırlanıyor

Kambeton’un, prefabrik beton yapı elemanları sektöründe 30 yıldır üretim yaptığını kaydeden Kambeton Satış ve Pazarlama Müdürü Fahrettin Çalı, 2011 yılı için planladıkları yatırımlar çerçevesinde, yeni ürünler geliştirmeye hazırlandıklarını, inovatif çalışmaların devam ettiğini ve çok katlı endüstriyel binalarla ilgili projeler geliştirdiklerini

kobiden.com
İnovasyona Odaklanan Kambeton ‘Yeni Ürün’ Geliştirmeye Hazırlanıyor

Kambeton’un, prefabrik beton yapı elemanları sektöründe 30 yıldır üretim yaptığını kaydeden Kambeton Satış ve Pazarlama Müdürü Fahrettin Çalı, 2011 yılı için planladıkları yatırımlar çerçevesinde, yeni ürünler geliştirmeye hazırlandıklarını, inovatif çalışmaların devam ettiğini ve çok katlı endüstriyel binalarla ilgili projeler geliştirdiklerini söyledi. Çalı ayrıca, “Sektör 2010 yılını büyümeyle kapadı ve bu yıl da ekonomide çıkış trendinin devam ederek yaklaşık yüzde 20’lik bir büyüme olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda pazarlama faaliyetlerimize hız kazandırdık” diye konuştu.

Çalı, Adana ve Gaziantep’in Nizip ilçesinde kurulu fabrikalarında tasarımdan montaja kadar tüm süreçlerde kalite ve güvenliği esas alarak faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Çalı, endüstriyel yapı elemanları, öngermeli köprü kirişleri, elektrik ve aydınlatma direkleri, betonarme travers ve konsollar, monoblok trafo binaları, beton-betonarme borular, menfezler, parke taşları, kent mobilyaları, çit direkleri, menhol ve kanal elemanları gibi birçok çeşitle kullanıcıya seçenek sunduklarını söyledi. Çalı, “Tesislerimizde günlük toplam 750 metreküp beton işleme kapasitesine sahibiz. Bu kapasite ile bölgede liderliğimizi sürdürüyoruz” dedi.

Standart ürünlerinin yanı sıra, müşteri talebine göre proje de geliştirdiklerini ifade eden Çalı, tasarımını yaparak ürettikleri özel ürünlerle sektöre hizmet sunduklarını bildirdi. Gerekli Ar-Ge çalışmalarını yaparak mevcut ürünleri geliştirmeye ve ürün yelpazelerine yeni ürünler ekleyerek pazarı büyütmeye devam ettiklerini anlatan Çalı, üretimlerinde çevreye duyarlılık ve müşteri memnuniyetini esas aldıklarını dile getirdi.

Çalı, sektörün 2010 yılını büyümeyle kapadığını ve 2011 içinde de ekonomide çıkış trendinin devam ederek yaklaşık yüzde 20 büyüme gerçekleşeceğini öngördüklerini ifade etti. Çalı, inşaat sektöründeki daralmaya paralel olarak prefabrik sektörünün özellikle 2009 yılında yaklaşık yüzde 20 oranında daraldığını kaydederek, Kambeton’un sektör deneyimi ve ürün çeşitliliği sayesinde daralmadan en az etkilenen firmalar arasında yer aldığını ifade etti. Kambeton olarak sadece mevcut pazardan yüksek oranda pay almayı değil, aynı zamanda içinde bulundukları pazarı büyütmeyi de hedeflediklerini söyleyen Çalı, bu anlamda da pazarlama faaliyetlerine ağırlık kazandırdıklarını dile getirdi. “Türkiye’de prefabrik sektörünün inşaat sektöründen aldığı paya bakıldığında, Avrupa Birliği ülkelerine göre alt sıralarda olduğunu görüyoruz” diyen Çalı, “Hızlı, kaliteli ve ekonomik çözümler üreten firmaların sektörün gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Prefabrik sektöründe ilk adres olma yolunda hızla ilerliyoruz. Firmamız, TPB üyesi olduğu gibi aynı zamanda Türkiye Prefabrik Birliği Kalite Güvence Belgesi ve ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip” ifadesini kullandı.

Sektörde yaşanan sorunlara da değinen Fahrettin Çalı, tüm imalat sektörlerindeki ortak sorunun haksız rekabet olduğunu vurguladı. Çalı, kayıtdışı üretim ve satış, ürün kalitesinin düşürülmesi gibi konuların da önemli sektörel sorunlar arasında yer aldığını söyledi.

“Yüzde 20 büyüme gerçekleşir”

Fahrettin Çalı, sektörün 2010 yılını büyümeyle kapadığını, 2011 içinde de ekonomide çıkış trendinin devam ederek, yaklaşık yüzde 20 büyüme gerçekleşeceğini öngördüklerini ifade etti.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/inovasyona-odaklanan-kambeton-yeni-urun-gelistirmeye-hazirlaniyor_85095.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!