Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Maliyetleri Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 4.01 Arttı

Bina inşaat maliyetleri yılın ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre toplamda yüzde 4.01 arttı. Maliyetler, geçen yılın ilk çeyreğine göre de yüzde 17.89'luk artış gösterdi. Bu arada işçilik ücretleri yüzde 3.61, malzeme fiyatları da yüzde 4.13 yükseldi.

Milliyet Gazetesi
İnşaat Maliyetleri Yılın İlk Çeyreğinde Yüzde 4.01 Arttı

ina inşaat maliyetleri yılın ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre toplamda yüzde 4.01 arttı. Maliyetler, geçen yılın ilk çeyreğine göre de yüzde 17.89'luk artış gösterdi. Bu arada işçilik ücretleri yüzde 3.61, malzeme fiyatları da yüzde 4.13 yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin bina inşaatı maliyet endeksini açıkladı.

İnşaat maliyet endeksi, Ocak - Şubat - Mart aylarını kapsayan 2007 yılı birinci döneminde, bir önceki döneme göre toplamda yüzde 4.01, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17.89 ve dört dönem ortalamasına göre ise yüzde 18.58 artış gösterdi.

İnşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra işçilik ücretleri ve malzeme fiyatları da geçen yıla göre toplamda sırasıyla yüzde 3.61 ve yüzde 4.13 yükseldi.
Bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre işçilik maliyetleri yüzde 17.95 ve malzeme endeksinde yüzde 17.88 artış gerçekleşti. Geçen yılın birinci döneminde toplamda bir önceki döneme göre yüzde 3.6, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.3 ve dört dönem ortalamasına göre de yüzde 9.2 artış oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-maliyetleri-yilin-ilk-ceyreginde-yuzde-4-01-artti_53673.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!