Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaat Sektöründe Zor Günler Kapıda

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Recep Kütük, uluslararası sermayenin Türkiye'de konut yapmasının, küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarının kapılarına kilit vurmasına yol açacağını belirtti. İnşaat sektörünü zor günlerin beklediğini söyleyen Kütük, “Mevzuatla kuşatılan inşaat sektöründe istihdam azalıyor, yapı ruhsatları hem

Hürriyet Ankara
İnşaat Sektöründe Zor Günler Kapıda

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Recep Kütük, uluslararası sermayenin Türkiye'de konut yapmasının, küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarının kapılarına kilit vurmasına yol açacağını belirtti.

İnşaat sektörünü zor günlerin beklediğini söyleyen Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Recep Kütük, “Mevzuatla kuşatılan inşaat sektöründe istihdam azalıyor, yapı ruhsatları hem yüzölçümü hem de sayı bazında düşüyor” dedi.

Sektör iyice daralacak

Büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde inşaat sektöründe ciddi bir mevsimlik işçi istihdamı olduğunu belirten Kütük, şunları söyledi: “Binalarda enerji performansı yönetmeliği çerçevesinde yapılarda merkezi ısıtma sistemi mecburiyeti başta olmak üzere yeni mevzuat sektörü iyici daraltmıştır Vasıfsız işçilerin iş bulduğu inşaat sektörü daralırsa ciddi bir işsizlik problemi ile karşı karşıya kalırız. Nitekim resmi rakamlar da bu endişemizi ortaya koyuyor” diye konuştu.

İşsizlik oranında artışlar olacak

Uluslararası sermayenin Türkiye'de konut yapmasının, küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarının kapılarına kilit vurmasına yol açacağını belirten Kütük, şunları söyledi: “Geçen yıl yapı ruhsatına göre konut bina sayısı 22 bin 151 iken, bu yılın ilk üç ayında konut bina sayısı yüzde 12.4 düşerek 19 bin 399 olarak gerçekleşti. Küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarımızın yok olması belediyelerimizin gelirlerine de sekte vuracak, işsizlik artacaktır.”

 

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorunde-zor-gunler-kapida_80311.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!