Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatçılar Hükümetten Destek İstedi

Ekonomik krizin aşılması için lokomotif sektörlerden biri olarak görünen inşaat sektörünün temsilcileri yaşadıkları sorunları bir rapor halinde yen

NTV-MSNBC



b>Ekonomik krizin aşılması için lokomotif sektörlerden biri olarak görünen inşaat sektörünün temsilcileri yaşadıkları sorunları bir rapor halinde yeni hükümete sundu.
Geçen yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle büyük bir darboğaza giren inşaat sektörünün temsilcileri, yeni hükümetten sektöre yönelik beklentilerini bir rapor halinde Başbakanlığa sundular.
Raporda sektörün en önemli sorunu olarak bütçeden yatırımlara ayrılan payın her yıl azalması gösterilirken, ödeneklerin arttırılmaması halinde büyük projelerin 20 yıldan önce bitirilemeyeceğine dikkat çekildi.
Gayri Safi Milli Hasıla içindeki payı ise yüzde 5’ler seviyesinde olan inşaat sektörünün en önemli sorunun genel bütçeden yatırımlara ayrılan payın her yıl reel anlamda azalması olarak gösterilen raporda, 2002 yılı bütçesinin sadece yüzde 5.9’unun yatırımlara ayrıldığı belirtildi.
“Geciken iş en pahalı iştir” diyen sektör temsilcileri bitirilme aşamasına gelen projelerin tamamlanarak ekonomiye kazandırılmasının hükümetin önceliği olması gerektiğini vurguluyorlar.
Yatırımların tamamlanması için bütçe imkanlarına ilaveten proje kredileri şeklinde dış kaynak yaratılması önerilirken, yılbaşında ödeneklerin serbest bırakılmasının yatırımlara ciddi bir hız ve süreklilik kazandıracağı belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatcilar-hukumetten-destek-istedi_2526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!