Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Irak Ekonomi Forumu’na 32 Türk Firması Katılıyor

Irak Ekonomik Forumu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün başladı. Arap iş dünyasının önde gelen yayın grubu Al-Iktissad Wal-Aamal tarafından

Zaman



b>Irak Ekonomik Forumu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün başladı.

Arap iş dünyasının önde gelen yayın grubu Al-Iktissad Wal-Aamal tarafından Beyrut Phoenicia Intercontinental Oteli’nde düzenlenen forum, 19 Mart tarihine kadar sürecek.

Al-Iktissad Wal-Aamal tarafından yapılan açıklamada, Irak hükümetinin desteğinde ve Lübnan Başbakanı Refik Harriri’nin himayesinde gerçekleştirilen organizasyona 32 Türk firması adına 48 kişilik bir katılımın gerçekleştirildiği ifade edilerek, bu şirketlerden bazılarının, Abdi İbrahim İlaç Sanayi, Anadolu Cam Sanayii, Akmel Grup, Atlas İnşaat, Aygaz, Delta Petrol, Eczacıbaşı İlaç Sanayii, İstaş İnşaat, Işıklar Ambalaj, Kibar Dış Ticaret, Otokar, Temsa ve Ziraat Bankası olduğu kaydedildi.

Türk ticaret heyetinin, üç gün boyunca düzenlenecek toplantıları takip ederken ikili temaslarda da bulunacağı bildirildi. Irak’ın yeniden yapılanma sürecinde, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, IMF ve CPA gibi kuruluşlar tarafından finanse edilecek, 2004-2007 yılları arasında gerçekleştirilmesi gereken, yaklaşık 75 milyar ABD Doları yatırım öngörülüyor.

Irak Ekonomik Forumu’nda, planlanan bu yatırımın yönetimi ve iş olanakları konusunda kaynağından bilgi alma fırsatı sunulacak.

Yaklaşık bin kadar uluslararası firmanın katılacağı toplantıda, Irak’ın yeniden yapılanma süreci, bu süreçteki iş olanakları, Irak politika ve ekonomisi hakkında güncel bilgiler sağlanacak ve bilgi alışverişi olanağı sunulacak.

Irak hükümeti yetkilileri, dakanlar ve Irak Merkez Bankası Başkanı gibi 300’den fazla üst düzey Iraklı katılımcının da yer alacağı bu forumda, Iraklı bakanlar, bankacılar ve işadamları, CPA, USAID ve Dünya Bankası temsilcileri ve ana sözleşme sahipleri konuşmacı olarak yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/irak-ekonomi-forumuna-32-turk-firmasi-katiliyor_9907.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!