Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Irak’a 2.5 Milyon Ton Çimento İhracı Hedefleniyor

Irak’a 2.5 Milyon Ton Çimento İhracı Hedefleniyor

Ticaret



b>OYAK Çimento Adana Fabrikası Genel Müdürü İsmail Erkovan, Irak’a yapılan çimento ihracatının önemli bölümünün Adana’dan gerçekleştirildiğini belirterek, “Irak sektör açısından önemli bir ülke. Geçen yıl 2 milyon ton çimento gönderdiğimiz Irak’a 4-5 yıl daha yoğun ihracat yapacağız” dedi.

Erkovan yaptığı açıklamada, savaştan dolayı büyük hasar gören ve yeniden yapılanma içinde bulunan Irak’ın, çimento ihtiyacını, Türkiye, Mısır, Ürdün ve İran’dan karşıladığını kaydetti. İhracatçı ülkeler arasında en önemli yeri Türkiye’nin aldığını bildiren Genel Müdür İsmail Erkovan, şunları söyledi: “Irak bizim için önemli bir pazar. Bu ülkeye geçen yıl 2 milyon ton çimento ihraç ettik. Bunun 432 bin tonunu biz karşıladık. Bu yıl ise Irak’a 2.5 milyon ton çimento ihraç edilmesi hedefleniyor. Irak’a her yıl artan oranda 4-5 yıl daha yoğun ihracat yapacağız. İhracatta rakamların büyümesi Türk ekonomisini de olumlu yönde etkileyecek.”

Erkovan, Irak’ta Türk müteahhitlerle iş yaptıklarını, çimentoları kendi olanaklarıyla Zaho’ya kadar taşıdıklarını vurgulayarak, “Oradan Iraklı şoförler gelerek malı teslim alıyorlar. Bu nedenle sürücülerimiz tehlike yaşamıyor. Yine de tüm önlemlerimizi alıyoruz” dedi.

“YÜZDE 35 KAPASİTE FAZLAMIZ VAR”

OYAK Çimento’nun Türkiye’nin üretiminin yüzde 19’unu karşıladığını ifade eden Erkovan, “Niğde, Antakya, Elazığ, Mardin, Ünye, Bolu ve Adana’da donanımlı fabrikalara sahibiz. Hem fabrikalarımızı geliştiriyoruz hem de binlerce vatandaşımıza istihdam sağlıyoruz” dedi. Adana’da geçen yıl 1 milyon 350 bin ton çimento ürettiklerini, bunun 1 milyon tondan fazlasının ihraç edildiğini belirten Erkovan, şöyle devam etti: “OYAK Çimento olarak yeni tesis düşüncemiz yok. Hedefimiz mevcut tesisleri en verimli şekilde kullanmak. Ayrıca yüzde 35 dolayında kapasite fazlamız var. Ülkemizde gelişimi yeni olmasına rağmen, hazır beton konusunda da önemli mesafe aldık. Birinci derecede deprem bölgesi olan Türkiye’de hazır beton kullanımını yaygınlaştırmak gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız da yoğun şekilde sürüyor.” Erkovan, girdilere gelen sürekli zamlara karşın, iç ve dış pazarlarda 4 aydır zam yapmadıklarını, bir süre daha zam yapmayı düşünmediklerini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iraka-2-5-milyon-ton-cimento-ihraci-hedefleniyor_25495.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!