Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İsdemir, Teknoloji Yenileme Atağında

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nın (İsdemir), Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'na, bedelsiz olarak devri ile birlikte başlayan yenileşme çalışmal

Dünya



b>İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nın (İsdemir), Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'na, bedelsiz olarak devri ile birlikte başlayan yenileşme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
İsdemir İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Perihan Yazıcı, çalışmalarda, fabrikada verimliliği ve kaliteyi artırma, maliyetleri düşürme ve çevreyi korumaya yönelik son teknolojilerin kullanıldığını söyledi.

Yazıcı, 1 Şubat 2002 tarihinde Erdemir'e bedelsiz devir ile birlikte İsdemir'de yenileşme çalışmalarının başladığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İsdemir'in zarar etmesinin nedeninin eski teknolojiden kaynaklandığı açıkça ortada. Bu nedenle hedefimiz çağdaş teknolojilerle üretim yaparak öncelikle fabrikanın kendi yağında kavrulmasını daha sonra da kar etmesini sağlamaktır."

Yazıcı, yapımı devam eden kütük döküm tesisinin önümüzdeki yılın Ağustos ayında faaliyete geçeceğini vurgulayarak, "Bu sayede ürünlerimizi daha ucuza mal edip daha ucuza satacağımızdan rekabet gücüne de kavuşmuş olacağız" dedi.

Proje bedeli 29 milyon dolar olan kütük döküm tesisleri faaliyete geçtiğinde, fabrikaya yılda 50 milyon dolar katkı sağlanacağını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"İsdemir'de devir tarihinden itibaren yapılan iyileştirmelerle ve teknoloji yenilenmesiyle birim üretim maliyetlerinde yaklaşık yüzde 11-18 oranında iyileştirme ve enerji tüketiminde düşüş sağlandı. Enerji tasarrufu ile İsdemir yönetimi ve çalışanlarının kar hedefine ulaşmadaki kararlı tutumu başarıda önemli bir faktör oldu."

Yazıcı, İsdemir Limanı'nın daha tekin kullanılması ve 3. şahıslara açılması doğrultusundaki çalışmaların da yoğunlaştığına işaret ederek, bunun için üçüncü şahıslara servis verebilecek alanların kapasitesinin artırıldığını, vinçlerin performansının yükseltilmesine çalışıldığını ifade etti.

Yazıcı, İsdemir'in özelleştirme protokolündeki hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isdemir-teknoloji-yenileme-ataginda_2796.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!