Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İsdemir'den Yassı Ürün İçin 36 Milyon Dolarlık Yatırım

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nda (İsdemir), yassı ürüne geçiş için hazırlanan dönüşüm programının 2006 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Dünya



b>İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nda (İsdemir), yassı ürüne geçiş için hazırlanan dönüşüm programının 2006 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Program çerçevesinde bu yıl 36 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirileceğini anlatan Genel Müdür İsmail Akçakmak, kuruluştaki acil iyileştirme ile orta ve uzun vadeli yatırım programının öngörülen haliyle sürdüğünü söyledi. Akçakmak, Erdemir'e devir uygulamasının da örnek bir özelleştirme modeli olacağını ifade etti.
Dönüşüm yatırımları uygulama programına göre bu yılın mayıs ayı sonuna kadar teknoloji seçimi ve şartnamelerin tamamlanacağını açıklayan Akçakmak, "İhale ile ilgili teklifleri alıp, değerlendirmeyi yaparak, eylül ayı içinde sözleşmeyi imzalamış olacağız" dedi. Kuruluşun, temmuz-eylül 2002 döneminde 3.4 milyon dolar dönem karı elde ettiğini belirten Akçakmak, 2002'nin 9 aylık dönemindeki dönem zararının da, bir önceki döneme göre azalarak, 191 milyon dolardan 19.8 milyon dolara düştüğünü söyledi.

Erdemir-İsdemir sinerjisi

Genel Müdür Akçakmak, iyileştirme yatırımlarında Erdemir-İsdemir birlikteliğinin ortaya çıkardığı sinerjinin, olumlu etki yarattığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"İyileştirme çalışmaları yüksek fırınlarda, kok bataryalarında, sinterde, çelikhanede, radyal dökümde, kütük makinesinde, kangal haddanesinde, enerji dağıtım sistemlerinde gerçekleştirildi. Mevcut sistemlerin genel bakımları ve iyileştirmeleri yapıldı. Bazılarında üretim arttı, bazılarında verimlilik arttı. Bu iyileştirmeler, İsdemir'in orta vadeli yatırımlarının da hazırlığını oluşturuyor."

Devirden sonra açıklanan orta vadeli yatırım programının 2002'de öngörülen çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Akçakmak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Kütük haddanesinin sözleşmesi yapıldı. Sürekli kütük döküm tesisi, İsdemir'in yeniden yapılanmasında dönüşüm noktası. Bu proje, İsdemir'i bundan sonra yassıya dönüşümde ayakta tutacak 29 milyon dolarlık bu proje, katma değeri en yüksek olan projemiz. Yaklaşık 50 milyon dolar artı değer getirecek. Yani bir yıldan önce kendisini amorti edecek bir tesis. Enerji tasarrufuna yönelik olan demineralize su tesisi ihalesi yapıldı. Kangal haddanesinin teklifleri alındı, değerlendirme aşamasında. Kok fabrikasında da kendi bünyesinde orta ve uzun vadeli iki grup var. Orta vadeli projenin fizibilite çalışmalarını başlattık. İsdemir'in ikinci 3 ayı, ilk üç ayından; ikinci 6 ayı da ilk 6 ayından daha iyi. Rakamsal boyutunu da ocak ayı sonuna kadar birlikte göreceğiz."


Birleşme örnek model olacak

Erdemir-İsdemir birleşmesinin özelleştirmede örnek bir model oluşturacağını da anlatan Genel Müdür İsmail Akçakmak, şunları söyledi:

"İsdemir-Erdemir birleşmesi, özelleştirmelerde veya çelik sektöründeki birleşmelerde model olarak yerini alacaktır. Aynı sektörde kendini kanıtlamış Erdemir'in alıcı olması, bilgi birikimini ve desteği de beraberinde getirdi. Yönetimde de, çalışanlarda da birliktelik var ve herkes aynı hedefe koşuyor. Özellikle sahada gerçekleştirdiğimiz iyileştirme yatırımları ile gelişmeleri gördükten sonra hedeflere daha çabuk ulaşacağımızı sanıyorum. İsdemir, belirlenen sürede kar eden bir şirket haline gelecek, dönüşüm yatırımları tamamandığında, bu modelle kendinden söz ettirecek."

http://www.yapi.com.tr/haberler/isdemirden-yassi-urun-icin-36-milyon-dolarlik-yatirim_3043.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!