Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Işık Kapatma Eylemi Yapıldı

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ''Dünya Saati'' eylemi Fiji ve Yeni Zelanda'dadan sonra Avustralya'da da başlatıldı. Eylem Türkiye'de 20.00 -21.00 saatleri arasında yapıldı.

CNN Türk
Işık Kapatma Eylemi Yapıldı

üresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ''Dünya Saati'' eylemi Fiji ve Yeni Zelanda'dadan sonra Avustralya'da da başlatıldı. Eylem Türkiye'de 20.00 -21.00 saatleri arasında yapıldı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi Basın Sorumlusu Sezen Gülşen, geçen yıl da tüm dünyada gerçekleştirilen "Earth Hour (Dünya Saati)" adlı eylemle küresel iklim değişikliği konusunda etki yaratılabileceğini ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Eyleme,özellikle 27 büyük şehirden önemli destek verilmesinin beklendiğini belirten Gülşen, Türkiye'den de birçok kurum ve kuruluşun "Earth Hour"a katılarak ışıklarını 1 saat kapatacağını kaydetti.

Destek veren kuruluş adlarının vakfın internet sitesinde yayınlanacağını bildiren Gülşen, saat 20.00'de başlayıp bir saat sürecek eyleme katılmak isteyen herkese "elektrikli aletlerinizi ve ışıklarınızı kapatın" çağrısında bulundu.

Avustralya karanlığa büründü

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Dünya Saati" eylemi Fiji ve Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya'da da başlatıldı.

Sidney kentinin simgesi Opera Evi ve yakınındaki Harbour Bridge eyleme destek amacıyla yerel saatle 20.00'de karartıldı. Bu eylemi kentin diğer tarihi yerleri izledi.Kentin sakinleri evlerinin ışıklarını söndürürken, iş yerleri de eyleme destek verdi.

Sidney Belediye Başkanı Clover Moore, bu eylemin, "artık uyan zili" olduğunu ve dünyanın geleceğinin planlanması gerektiğini ifade etti. Kentte geçen yıl düzenlenen eyleme 2 milyon kişi ve 2 bin iş yeri katılmıştı.

Işıkları kapatan ilk ülkeler Fiji ve Yeni Zelanda

Eylemi başlatan ilk ülkeler olan Fiji ve Yeni Zelanda'da ışıklar yerel saatle 20.00'da söndürüldü. Her iki ülkede 1 saat sürecek eylem için yemek saatleri ertelendi, bilgisayarlar ve televizyonlar kapatıldı.

Organizatörler, bu yıl eyleme 35'den fazla ülkedeki yüzlerce kentin katılmasının beklendiğini bildirdi.

Eyleme en son katılacak büyük kentlerden biri ABD'nin California eyaletindeki San Francisco olacak.

Organizatörler, bu eylemi, dünyayı enerji kaynaklarını korumak için cesaretlendirmenin bir yolu olarak görüyor.

"Dünya Saati" eylemi geçen yıl Avustralya'nın Sidney kentinde düzenlenmiş, eyleme 2 milyon kişinin ve 2 bin iş yerinin katıldığı bildirilmişti. Eylemin sonunda, kentte elektrik tüketimi bir saat boyunca yüzde 10 civarında azalmıştı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/isik-kapatma-eylemi-yapildi_60644.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!