Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Isındığın Kadar Öde

Alarko Carrier ve Techem firması merkezi sistemle ısınan konutlardaki yurttaşların istediği kadar ısınıp ısındığı kadar fatura ödemelerini sağlayacak bir işbirliğine imza attı. Bir apartmandaki bazı evler fazla ısınırken bazılarının ise hiç ısınmadığı durumlarda bile aynı faturayı ödemenin önüne geçilecek sisteme sahip olmak için 48 Avro ödemek

Cumhuriyet Gazetesi
Isındığın Kadar Öde

Alarko Carrier ve Techem firması merkezi sistemle ısınan konutlardaki yurttaşların istediği kadar ısınıp ısındığı kadar fatura ödemelerini sağlayacak bir işbirliğine imza attı. Bir apartmandaki bazı evler fazla ısınırken bazılarının ise hiç ısınmadığı durumlarda bile aynı faturayı ödemenin önüne geçilecek sisteme sahip olmak için 48 Avro ödemek gerekiyor.

Alarko Carrier ve Techem işbirliği ile Türkiye’de 1000 metrekare ve üzeri kullanım alanına sahip binalarda Enerji Verimliliği Yasası’yla zorunlu kılınan merkezi ısınma sisteminde ısınma giderlerinde yüzde 30’a yakın sağlanacak. İşbirliğinin tanıtım toplantısında konuşan Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, Alarko-Techem ısı gider paylaşım hizmetlerinin, hanelere ait ısı tüketim değerlerini, insan müdahalesinden uzak, uzaktan radyo frekanslı okuma olanağı sağladığını söyledi.

Şahin, “Apartmanda ortak kazan yanacak. Sistemde radyatörlerdeki klasik vanaların yerine sıcaklık ayarı yapabilen termostatik vanaların takılıyor. Isı pay ölçer cihazı da peteğin üzerine monte edilerek ısı miktarını ölecek” dedi. Şahin, bugüne kadar 10 bin adet ısı pay ölçer sattıklarını belirterek evlerin merkezi sisteme geçmesi ile birlikte Türkiye’nin yıllık enerji tasarrufunun 1 milyar dolar olacağını aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isindigin-kadar-ode_66487.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!