Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İskilip’ten Edremit’e Taşınan Tarihi Ahşap Cami

İskilip’in Kızılcabayır köyünden Edremit’e taşınan tarihi ahşap cami, İskilip Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye buna benzer yapıların ilçe

zaman



skilip’in Kızılcabayır köyünden Edremit’e taşınan tarihi ahşap cami, İskilip Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Belediye buna benzer yapıların ilçe dışına çıkmasını engellemek için tarihi dokuya sahip bir sokağı düzenleyerek köylerde bulunan tarihi değere sahip yapıları bu sokakta bir araya getirecek.

İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, yaptığı açıklamada ilçenin tarihine, kültürüne ve sosyal yaşantısına ışık tutan bu tür eserlerin ilçe dışına çıkmasını engellemek için çalışma yapacaklarını belirtti. Dağ köylerinde ahşap ev, cami, samanlık gibi tarihi malzemeleri toplayarak bunları ilçedeki bir sokakta sergileyeceklerini dile getiren Öztürk, proje için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Öztürk, “Dağ köylerinde bulunan çivi çakılmadan geçirme yöntemiyle yapılan cami, ev ve samanlık gibi yapıları toplayarak ilçemizin tarihi bir sokağında sergileyeceğiz.” dedi.

Kızılcabayır köyü sakinleri, tarihi ahşap caminin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine yeni bir cami yapmış ve ahşap caminin boşa çıkmasıyla köylüler bu camiyi kereste olarak satmaya karar vermişti.

Köylülerin bu niyetini duyan Edremitli antikacı İsak Olcay, camiyi köylülerden satın alarak Edremit’e bağlı Kadıköy beldesine taşıdı. 1928 yılında yapılan ahşap cami, çivi kullanılmadan inşaa edilmiş. Camiyi Edremit’e taşıyan Olcay ise yapıyı kaybolmaktan kurtardığını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iskilipten-edremite-tasinan-tarihi-ahsap-cami_14522.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!