Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İSKİ’nin Atıksu Arıtma Tesisleri Özelleştirilecek

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisleri ile onları besleyen terfi istasyonlarının işletmesini özelleşti

Zaman
2


b>İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisleri ile onları besleyen terfi istasyonlarının işletmesini özelleştirmeye hazırlanıyor.

Toplam 34 tesiste personel sayısındaki azalma nedeniyle mevcut hizmetleri yerine getirmekte zorlanan İSKİ, bu hizmetleri özel şirketlere yaptırmayı amaçlıyor. Tesislerin işletmesi için yılda ortalama 15 trilyon lira harcayan İSKİ, bu işi 7 trilyon liraya ihale etmeyi hedefliyor. Yaklaşık bir yıldır projenin altyapısını hazırlayan İSKİ, 3 yıllık yapılacak ihale sayesinde 15 ila 25 trilyon lira arasında kâr etmeyi planlıyor. Daha önce 15 Nisan’da yapılacağı açıklanan ihale için 20 günlük ek süre verildiği ve mayıs ayının başlarında yapılacağı öğrenildi.

İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur da, atıksu arıtma tesisleri işletmelerini özelleştirmek istemelerinin sebebinin personel sıkıntısı olduğunu belirtti. Bu yıl atıksu arıtma tesislerinden 350 personelin emekli olacağını dile getiren Çodur, bu personelin yerine yeni elemanlar da alınamadığını ifade ederek, “Ne yapayım, bu tesisleri iş yapamaz hale mi getireyim? Hizmetlerin devam etmesi için bu tesislerin özelleştirilmesi lazım.” dedi.

Tesislerin bakımından bekçiliğine, tamiratından boyamasına, bekçiliğinden çamurlarının taşınmasına kadar her türlü hizmetin özel sektöre devredileceğini kaydeden Çodur, bu hizmetler için her yıl İSKİ’nin kasasından ortalama 15 trilyon lira çıktığını bildirdi. Hizmet alımı işinin 3 yıllık bedelinin 45 trilyon lira olduğunu belirten Çodur, ihaleyi bu rakamın ne kadar altında gerçekleştirirlerse o kadar kâr edeceklerini söyledi. Atıksu Arıtma Daire Başkanı Abdullah Yinanç ise hedeflerinin bu rakamı 7 trilyon liraya kadar düşürmek olduğunu belirtti. Yinanç bu hedefin gerçekleşmesi halinde 3 yılda 25 trilyon lira civarında kâr elde edeceklerini belirtti. Üç yıllık bir süreyi kapsayacak ihale ile İSKİ, daha önce tesislerin işletmesinde kendisinin yaptığı işleri özel sektöre devretmiş olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iskinin-atiksu-aritma-tesisleri-ozellestirilecek_3977.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • işleri özelleştireceğinize personel alın kendiniz yapın YANITLA
  • Emekli olacak personellerin yerine neden yeni personel alınamıyor anlayamadım(üstelik ülkemizde işsiz ordusu dururken). Özelleştirmek daha mı cazip geliyor acaba? YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!