Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İspanyol Fadesa'dan Çeşme'ye Yakın Markaj

İspanya, Portekiz, Meksika ve Fas'ta yaptığı turizm yatırımları ile tanınan Fadesa Grup, Turizm Bakanlığı tarafından tahsise çıkarılan Çeşme Alaçatı ve Paşalimanı projesi kapsamında bölgede yatırım araştırması yapıyor

Referans Gazetesi/M. Tamer Omur



ültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Kentleri Projesi kapsamında 75 yıllığına tahsis edeceği Çeşme Alaçatı ve Paşalimanı projesine yatırımcı ilgisi artıyor. 15 Aralık'ta tahsis ihalesi yapılan Çeşme için Global Yatırım Holding'in bünyesindeki Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin ardından İspanya'nın önde gelen turizm gruplarından Fadesa Grup da ilgili.

İspanya, Portekiz, Meksika ve Fas'taki turizm yatırımları ile öne çıkan, otel işletmeciliği ve golf konusunda faaliyet gösteren Fadesa Grup Yatırım Koordinatörleri Pablo Rodriguez ile Losada Boedo 19 Aralık'ta Çeşme'de incelemelerde bulundu.

Çeşme'de tahsise çıkan bütün alanları gezdiren Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İspanyolların Çeşme'den memnun ayrıldığını söyledi. Dalgıç, İspanyolların Çeşme'de en çok golf sahaları, sörf tesisleri ve otellerin yapılacağı Alaçatı'daki Çark Plajı ve Mersin Limanı'nı kapsayan 1, 2 ve 3'üncü bölge ile ilgilendiklerini ifade etti.

Özellikle deniz kıyısındaki arazileri gezerek bol bol fotoğraf çektiklerini ve notlar aldıklarını aktaran Dalgıç, Ankara'dan gelen Turizm Yatırımları Genel Müdürlüğü uzmanları ile birlikte Çeşme'yi gezen Fadesa yöneticilerinin arazilerin yatırım için çok uygun olduğu yorumunu yaptıklarını söyledi. Dalgıç, İspanyolların ilk incelemenin ardından bir kez daha Çeşme'yi ziyaret edecekleri ve yatırım kararlarını ondan sonra vereceklerini kaydetti.

Dalgıç, "Fadesa Grup Çeşme için büyük bir şans olabilir. Grup, özellikle golf turizminde uzman. Golf turizmi ile zengin turistleri bölgeye çekmek isteyen Çeşme için bu grubun önemli kazanç olacağını düşünüyorum. İnceledikleri yerleri çok beğendiklerini söylediler. Umarım İspanya'daki şirket merkezi de aynı karara vararak, yatırım için beldemizi seçerler" diye konuştu.

Bir bölgeye talep geldi
Geçen hafta yapılan tahsis başvurularından sadece bir bölgeye talep geldiğini ifade eden Dalgıç, Turizm Bakanlığı'nın yeniden düzenleme yaparak şubat ayında yeniden tahsise çıkacağını düşündüğünü belirterek tahsise çıkan alanların mutlaka küçültülmesi ve teminat oranlarının düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Dalgıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Çeşme 10 yıl içinde turizmde bir marka haline gelecek. Çeşme'ye olan ilgiden bu ortaya çıkıyor. Çeşme'nin Antalya gibi bin-1500 yatak kapasiteli otellere ihtiyacı yok. Çeşme doğasına uygun bir şekilde fazla yoğun olmadan butik oteller, termal kür merkezleri ve golf tesisleri ile özellikle zengin turistlerin uğrak yeri olacak. Çeşme'de yapılan planlarla da her şey korunuyor. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın."

Global teklif verdi

Global Yatırım Holding, geçen hafta cuma günü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırıma açılarak ihalesi yapılan Çeşme'deki 5 bölgeden birine holding bünyesinde bulunan Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile birlikte teklif verdi. Global, verdiği teklifin uygun bulunması durumunda çiftlik bölgesinde yer alan 5. bölgeye termal oteller, kür merkezleri ile sağlık ve güzellik tesisleri inşa edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Global'in talip olduğu bölgeye toplam 504 milyon 614 bin YTL'lik yatırım yapılmasını öngörüyor. Global'in burada da daha önce Türkiye'deki birçok projede birlikte hareket ettiği İsrailli işadamı Sami Ofer'le birlikte hareket edebileceği belirtiliyor. Turizm Bakanlığı'nın teklifi 15 günlük süre içinde değerlendirerek uygun bulması halinde Bakanlar Kurulu'na göndermesi bekleniyor.

Neler yapılacak?
* Golf alanları
* Turizm konaklama tesisleri
* Termal köy
* Tedavi, sağlık-güzellik merkezi
* Butik tatil villaları
* Kür (tedavi) merkezi
* Gastronomi alanları
* Günü birlik kullanıma yönelik tesisler
* Sosyal tesisler ve kongre merkezleri

http://www.yapi.com.tr/haberler/ispanyol-fadesadan-cesmeye-yakin-markaj_50431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!