Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

KİPTAŞ Sınırı Aştı

İstanbul Belediyesi Şam’a Konut Yapacak

Suriye'nin başkenti Şam’ın trafik sorunun çözmek için Şam Valiliği ile protokol imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şam’ın konut sorununa da el attı.

Hürriyet Gazetesi
İstanbul Belediyesi Şam’a Konut Yapacak

br/> Suriye'nin başkenti Şam’ın trafik sorunun çözmek için Şam Valiliği ile protokol imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şam’ın konut sorununa da el attı.

Belediye şirketlerinden KİPTAŞ’ın çalışmalarını yürütmek için Şam’da ofis açacağını belirten Topbaş, şöyle dedi:

"35 bin konuta ihtiyacımız var diyorlar. İlk etapta 10 bin konutla başlayacağız. Ulaşımla ilgili de iyi niyet görüşmeleri yaptık. Mukaveleleri yaptıktan sonra kavşak ve yol inşaatlarını KİPTAŞ marifetiyle yapılmasını istiyorlar. Çünkü İstanbul’da kısa sürede yaptığımız çalışmaları kendilerinin buradaki başkonsolosları bahsettiği için bu tercihi koyuyorlar."

Topbaş, dün Akfırat ve Orhanlı beldelerine doğalgaz verme törenine katıldı. KİPTAŞ’ın Rusya, Suriye, Romanya ve Üsküp’te konutlar yapacağını açıklayan Topbaş, şöyle konuştu:

"Ama bizim medyamızda maalesef diyorlar ki ’Başkan Şam’ı bırak da İstanbul’a bak’. Tabii perspektifiniz, ufkunuz ne kadarsa kapıyı ne kadar aralarsanız o kadar iyi görürsünüz. KİPTAŞ’ı, İGDAŞ’ı satacaksam uluslararası firma bizimle satın alma için görüşüyorsa işte bu şirketlerimizin değerinin arttırılması buradan geçer. Fransız gaz firması İGDAŞ’a ortak olmak istiyor. Bunları katarsak, bu firmalarımızın daha iyi paralara satılabileceğini, bizim için iyi bir kaynak teşkil edeceğini bir işadamı olarak görüyor ve biliyorum ve bu adımları atıyorum."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-belediyesi-sama-konut-yapacak_50604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!