Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projeleri Uluslararası Platforma Sunuluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleşecek olan Uluslararası Proje Finansman Yatırım Platformu’na (MIPIM), Şehircilik Atölyesi (İŞAT) tarafından hazırlanan 20 proje ile katıldı.

yapi.com.tr/Bilge Ar



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleşecek olan Uluslararası Proje Finansman Yatırım Platformu’na (MIPIM), Şehircilik Atölyesi (İŞAT) tarafından hazırlanan 20 proje ile katıldı.

Belediyenin resmi internet sitesinde, ilgili haberde belediye; ‘Dünya kenti olmak’ olarak belirlediği amacını gerçekleştirmek için gerekleri; İstanbul’un medeniyetler başkenti olarak tarih ve kültür turizmine hazırlanması, finans ve hizmetlerin buraya yönlendirilmesi, İstanbul’da kongre turizminin öne çıkarılması olarak sıralıyor ve tespit edilebilecek diğer hedeflerle ilgili çalışmalar yapacağını iddia ediyor.

Bu yıl 8-11 Mart tarihleri arasında Cannes’da gerçekleşen gayrimenkul platformu MIPIM’in ardından İstanbul Şehircilik Atölyesi Başkanı Lûtfi Altun ile görüştük.

Lûtfi Altun önce Cannes’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan projeleri hazırlayan İstanbul Şehircilik Atölyesi’ni (İŞAT) bize tanıttı. İŞAT, ilk Paris’teki şehircilik atölyesi örnek alınarak kurulmuş. Bilgi toplumuna geçişi destekliyor. Atölyede İstanbul’un tarihi potansiyelini değerlendirmek için çalışmalar yapılıyor. Hem geçmiş hem gelecek için proje konseptleri belirlenerek vizyon projeleri geliştirilmesi temel hedefler arasında. Kent gelişiminde nasıl bir yönelim olması gerektiğiyle ilgili belirlemeler yapılmaya çalışılıyor. İstanbul’un depreme hazırlanmasıyla ilgili Zeytinburnu Pilot Projesi gibi çalışmalar yapılıyor. İŞAT, projelerinin gerektirdiği ölçüde kadrosunu genişletip daraltıyor, danışmanlara başvuruyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk defa alanının en büyük organizasyonlarından olan gayrimenkul platformu MIPIM’e katıldı. MIPIM ve onun gibi organizasyonlardan sağladığı uluslararası yatırımlarla atılım yapan Beyrut’tan sonra son senelerde Dubai aynı yöntemle yüksek miktarlarda yabancı yatırım çekerek büyük projeler gerçekleştiriyor. Lûtfi Altun İstanbul’un bugüne kadar bu platforma katılmamış olmasının Balkanlar ve Ortadoğu’dan katılan ülkelerin avantajı olduğunu belirtiyor ve İstanbul’un bu yıl başlayan katılımıyla platform üzerinden yabancı yatırımın yönlendirilmesinde dengelerde büyük değişimlere neden olacağını ön görüyor. MIPIM’e katılarak yakın bölgelere yapılan yatırımların İstanbul’a çekilebileceği düşünülüyor. Bu ve benzeri platformlar sayesinde 4-5 sene içinde 25 milyar $ yatırım çekmek hedefleniyor.

Bu yılki platformda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş şeref konuğu olarak yer aldı. İstanbul projelerini sergilemek için en büyük stand alanlarından birine sahipti. Lûtfi Altun’un bize verdiği bilgilere göre bu yıl oldukça fazla katılımcısı olan platforma devletin bütün kurumlarıyla katılması öngörülmüştü. Ancak hazırlık için gereken zamanın kısıtlılığı nedeniyle Özelleştirme İdaresi, Toplu Konut İdaresi, Turizm ve Ulaştırma Bakanlıkları katılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle beraber Vakıflar Genel Müdürlüğü platforma katılabildi. Lûtfi Altun katılımın öngörüldüğü şekilde gerçekleşmesi halinde çok daha iyi sonuç alınabileceğine değinmekle birlikte İstanbul’un gayrimenkul konusunda en büyük yatırımcıların bulunduğu platformda sesini duyurması açısından katılımın önemli sonuçları olduğunu belirtiyor. Projelerle ilgili Lûtfi Altun’dan aldığımız değerlendirmeye göre projeler arasında daha çok deniz kıyısıyla ilgili olanlar ve İstanbul’un turizm potansiyellerini değerlendirmeye yönelik olanlar ilgi görürken depreme yönelik kentsel konut yatırımları da katılımcılara cazip görünmüştür. Deprem yapılarıyla ilgili hazırlıkları devletin yapacağı 100.000 ila 240.000 konut yapımının uzun dönemde ilgi görebileceği platformda görülmüştür. Sergilenen projelerin bazılarıyla ilgili de olumlu geri besleme alınmış, platform sırasında önerilen ek yapı ve işlevlerle yatırımcıların ilgisini çekecekleri belirtilmiştir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-buyuksehir-belediyesi-kentsel-donusum-projeleri-uluslararasi-platforma-sunuluyor_25472.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!