Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İstanbul Finans Merkezi Olamaz'

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbul'un dünyanın, dünya kültürünün malı olduğunu belirterek, bu noktada İstanbul'un finans merkezi olmasına itirazı olduğunu söyledi.

Radikal Gazetesi



asarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbul'un dünyanın, dünya kültürünün malı olduğunu belirterek, bu noktada İstanbul'un finans merkezi olmasına itirazı olduğunu söyledi.

Ertürk, "Cenevre'den İstanbul'a 2-2.5 saatte gelen bir yabancı yatırımcı, havaalanından Taksim'e iki saatte geliyorsa, sizin İstanbul'u finans merkezi ya da başka bir merkez yapma projenizin önünde ciddi engel var demektir" diye konuştu.

'Türkiye'yi merkez yapalım'
İstanbul'un Dubai, Kazakistan'ın yeni başkenti ya da bir başka yapay kentlerden birisi olmadığını ifade eden Ertürk, şunları kaydetti: "İstanbul dünyanın en eski kentlerinden biri ve biz bir tarih devraldık. Biz inşa etmedik, devraldık ve bu kent sadece bizim malımız değil. Dünya kültürünün malı. İstanbul'u finans merkezi yapma projesine onun için itirazım var, bu noktada... Zaten Türkiye'yi finans merkezi yapamamışız ki... Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, SPK, BDDK, Merkez Bankası, bütün bunlar Ankara'da, biz İstanbul'u dünya finans merkezi yapalım diyoruz. Burada gariplik yok mu? Önce Türkiye'yi finans merkezi yapmakla başlayalım. Nasıl çalışır bilmiyorum, Can bey (Ziraat Bankası Genel Müdürü) mutlu olur mu bilmiyorum köprüden iki saatte geçmekten."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-finans-merkezi-olamaz_57836.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!