Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Ümraniye'de Emlak Değerleri...

İstanbul Karadeniz'e Doğru Büyüyecek

İstanbul'un genişleme alanlarını görmek için gökyüzünde 40 dakikalık bir tur atmak yeterli oluyor. Anadolu Yakası'nın Karadeniz kıyısı ve Ümraniye'nin üst kısımları 'Yeni İstanbul'u oluşturmaya hazırlanıyor.

Sabah EMLAK
İstanbul Karadeniz'e Doğru Büyüyecek

b>İstanbul'un genişleme alanlarını görmek için gökyüzünde 40 dakikalık bir tur atmak yeterli oluyor. Anadolu Yakası'nın Karadeniz kıyısı ve Ümraniye'nin üst kısımları 'Yeni İstanbul'u oluşturmaya hazırlanıyor.

İstanbul kontrollü saldırganlıkla büyümeye devam ediyor. Her noktasında yeni rant alanları gözden geçiriliyor. Gözden kaçanlar yeniden planlanarak yeni fırsatlar yaratılıyor. İstanbul hem dikine hem enine genişlemeye devam ediyor. Ancak yolların kapasitesi aynı hızla değişmiyor. Trafik konusunda yeni açmazlar kapıda gözüküyor. Trafiğe çıkan araç, ulaşım ihtiyacı olan insan ve mal sürekli artıyor. Şu anda projelendirilen tüp geçit ve köprülerin kapasitesi şimdiden doluyor.

İstanbul'un enine büyümesi büyük ölçüde Karadeniz kıyısına doğru devam ediyor. Avrupa ve Asya kıyılarında devam eden bu ilerleme özellikle Asya yakasında daha hızlı. Riva ve Şile tarafına genişleyen İstanbul'un genişlemesi su havzalarını tehdit ederken yüksek gerilim hatlarına komşuluk eden evler dikkat çekiyor. Yeni yolların etrafına şimdilik birkaç ev serpiştirilmiş halde yerleşirken gelecekte oluşacak yapılaşmanın sinyallerini veriyor.

Seçimlere hazırlık
2007 yılında seçim olması, kaçak yapılaşmanın sınır tanımadan genişlemesi için ciddi risk oluşturuyor. Yeşil alanlar ve İstanbul'un su havzaları Karadeniz kıyısından ve boğazın arka sırtlarından tehdit ediliyor. Yüksek gerilim hatları bile kaçak yapılaşmayı engelleyemiyor. Nüfusu 20 milyona yaklaşan İstanbul'un deprem sorunu da çok kolay unutuluyor.

Deprem tehdidi altındaki İstanbul'da yapılaşmanın devam etmesi, kriz sırasında acil müdahale edilmesi gereken alan genişliyor. Ancak fotoğraflarda da görüldüğü gibi İstanbul'da hala nefes almamızı sağlayan bir avuç yeşil alan da büyük tehdit altında. Özellikle yolun geçtiği köyler ve mini yerleşim yerlerinde önce kat sayıları artıyor ardından yeni binalar yükselmeye başlıyor. Sanırım şu anda buralara kurt indiğine şahit olanlar olayı 10 yıl sonra anılarında kalan bir hikaye gibi anlatacaklar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-karadenize-dogru-buyuyecek_47254.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!