Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Modern, 19 Mayıs’ta Ücretsiz!

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 25. Müzeler Haftası kapsamında, 19 Mayıs Cumartesi günü ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz olarak açacak.

yapi.com.tr
İstanbul Modern, 19 Mayıs’ta Ücretsiz!

b>İstanbul Modern Sanat Müzesi, 25. Müzeler Haftası kapsamında, 19 Mayıs Cumartesi günü ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz olarak açacak. İstanbul Modern, Uluslararası Müzeler Haftası kutlaması çerçevesinde “Müzeler Gecesi” uygulamasına katılıyor ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sanatseverlere 19 Mayıs Cumartesi günü gece saat 23.00’e dek ücretsiz olarak müzeyi ziyaret etme olanağı sunuyor.

19 Mayıs Cumartesi, sanatseverler İstanbul Modern’in alt katını kapsayan ve 20 Mayıs’ta sona erecek olan “Magnum Fotoğrafları ile Türkiye” sergisini görme olanağı bulacaklar. Üç bölümden oluşan sergide, Süreli Sergiler Salonu’nda Magnum’un 16 usta fotoğrafçısının "Türk hikâyeleri", Fotoğraf Galerisi’ndeki "Magnum’un 60 Yılı" bölümünde, dünya fotoğraf tarihinin kilometre taşı olmuş fotoğrafları ve Magnum’un özgün yayınları, fuayede ise 16 LCD televizyondan 16 fotoğrafçının kariyerlerinin en önemli fotoğrafları izlenebiliyor.

Müzenin üst katındaki Sürekli Sergiler Salonu’nda Modern Türk Sanatı’nın 100 yıllık sürecinden örnekleri çeşitli tema-kavramlarla sunan “Modern Deneyimler” sergisinin “Sanatçı Deneyimleri” bölümünde Mehmet Güleryüz, Ömer Uluç, Balkan Naci İslimyeli, Sarkis, İhsan Cemal Karaburçak, Adnan Varınca, Turan Erol ve Haluk Akakçe’nin yapıtları yer alıyor.

Ayrıca 19 Mayıs Cumartesi saat 18.00’de “Modern Deneyimler”, saat 20.00’de ise “Magnum Fotoğrafları ile Türkiye” sergisi ücretsiz olarak rehberler eşliğinde gezilebilecek.

Genç ziyaretçiler İstanbul Modern ve Centre Georges Pompidou işbirliğiyle ülkemizde ilk kez gerçekleşen Genç İstanbul Modern etkinliğine katılarak, 20. yüzyılın en büyük heykeltıraşlarından Constantin Brancusi’nin dünyasını tanıma olanağı sağlayan “Taşın İçinde Saklı Kuş” başlıklı interaktif eğitim programına katılabilirler. Eğitim Odası’nda da çocuklar için fotoğrafı, çeşitli çözümleme yöntemleriyle anlamlandırmaya yönelik olan “Zamanı Durdurma Oyunu” ile çeşitli uygulamalarla yaratıcı deneyler sunuluyor.

İstanbul Modern Sinema’da Magnum Filmleri ile UlisfotoFest kapsamında kurmaca ve belgesel filmler, Video Alanı’nda da çarpıcı video çalışmalarını sunan “Kurmaca ile Gerçek Arasında” başlıklı 5. Video Programı izlenebilir. Ziyaretçiler, sanatın her alanına ilişkin en seçkin yayınları içeren İstanbul Modern Kütüphanesi’nde, Magnum sanatçılarının yaşamlarına, sanatlarına ilişkin kitaplar ve çeşitli kaynakları bulabilirler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-modern-19-mayista-ucretsiz_54129.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!