Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Nispeten Otopark Zengini

İstanbul, Ankara ve İzmir arasında otopark kapasitesi en yüksek olan il İstanbul. İstanbul’da bir otopark yerine ortalama 13, İzmir’de 60, Ankara’da 100 araç düşüyor.

Radikal Gazetesi
İstanbul Nispeten Otopark Zengini

 Türkiye’nin en büyük üç kenti arasında otopark kapasitesi en yüksek il İstanbul olarak belirlendi. İstanbul’da bir otopark yerine ortalama 13, İzmir’de 60, Ankara’da 100 aracın düştüğü saptandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte trafik yoğunluğunu azaltmak ve toplu taşımayı daha cazip hale getirmek için yatırım bütçesinin yüzde 55’i ulaşıma ayrıldı. İBB’nin 4.5 yılda toplam 11.4 milyar YTL’lik yatırım yaptığı belirtildi.

İstanbul’da 2003 yılında trafiğe çıkan mevcut araç sayısı 1 milyon 900 bin iken, bu sayının yüzde 32.5’lik artışla Mart 2008 itibariyle 2 milyon 514 bin 584’e ulaştığı bildirildi.

Toplam araç sayısının yüzde 96.3'ü özel araç 

Trafik yoğunluğunu olumsuz etkileyen özel araçların, toplam araç sayısının yüzde 96.3’ünü oluşturduğu, taşınan yolcu sayısında ise ancak yüzde 27.1’lik bir paya sahip olduğu vurgulandı.

Trafiği rahatlatmak ve park sorununa çözüm üretmek için otopark yatırımlarına 436 milyon YTL’nin ayrıldığı kaydedildi. Otoparkların 2004’te toplam 147 bin 219 olan mevcut araç kapasitesinin, yeni otoparklarla ilk aşamada 155 bin 244’e çıkarıldığı, yapım aşamasındaki otoparkların tamamlanmasıyla toplam araç kapasitesinin 605 bin 128’e çıkacağı ifade edildi.

İstanbul’da bir otopark yerine ortalama 13 aracın düştüğü belirtildi. 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-nispeten-otopark-zengini_63081.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!