Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, Pikniği Kent Ormanlarında Yapacak

Şehir içindeki daracık yeşil alanlarda piknik yapmaya çalışan İstanbulluların imdadına bu yaz kent ormanları yetişecek. Orman Bakanlığı'nın 2004 yılında imzalanan protokolle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği Küçükçekmece Şamlar Kent Ormanı, mayıs ayında hizmete açılıyor.

Zaman Gazetesi



ehir içindeki daracık yeşil alanlarda piknik yapmaya çalışan İstanbulluların imdadına bu yaz kent ormanları yetişecek. Orman Bakanlığı'nın 2004 yılında imzalanan protokolle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği Küçükçekmece Şamlar Kent Ormanı, mayıs ayında hizmete açılıyor.

Şamlar Kent Ormanı'nda, 300 dönümlük alanda geniş ve düzenli piknik alanları mevcut. Piknik alanında ayrıca basketbol ve iki tane büyük futbol sahasının yer aldığı 8 tane spor tesisi, modern yürüme yolları, araç yolları, yemek yenilebilecek yerler ile aydınlatma ve güvenlik düzenlemeleri de bulunuyor. Orman Bakanlığı'nın imzalanan protokol çerçevesinde devrettiği diğer orman alanı Ümraniye'de bulunuyor.

Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek, Ümraniye'deki kent ormanının daha doğal bir şekilde düzenleneceğini anlattı. Projeyi detaylı bir şekilde çalıştıklarını belirten Şimşek, orman alanının 250 dönümlük bir alana yayıldığını söyledi. Şimşek, 2007 yılı içinde ihaleye çıkacakları bilgisini verirken, "Şu an Orman Müdürlüğü ile proje görüşmeleri devam ediyor. Belli bir noktaya getirildi. Az tesisli doğal alanları daha çok bir yer haline getirmek istiyoruz. İçerisinde göl de var. Şu an daha doğal bir ortam yapmak için çalışma sürüyor." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-piknigi-kent-ormanlarinda-yapacak_54358.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!