Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul tüp geçidi 4 yılda bitirilecek

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Marmaray Projesi'nin ihale dokümanlarının hazırlanmasının 8 ay süreceğini ve daha sonra ihale aşamasına geçileceğini bel

Dünya gazetesi



laştırma Bakanı Oktay Vural, Marmaray Projesi'nin ihale dokümanlarının hazırlanmasının 8 ay süreceğini ve daha sonra ihale aşamasına geçileceğini belirterek, "4 yılda tüp geçişi bitireceğiz" dedi.
İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen İstanbul Konseyi'nin 2. Dönem İlk Toplantısı'na katılan Bakan Vural, "Metropolitan Ekonomi ve Ulaşım Altyapısı: Global Şehir İstanbul'a Doğru" konulu bir konuşma yaparak, bakanlığının çalışmalarını slaytlar eşliğinde anlattı. Türkiye'nin, Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasındaki konumu nedeniyle ulaşım yönünden en kısa yol güzergahı üzerinde yer aldığını, bu nedenle stratejik öneme sahip olan bir köprü durumunda olduğunu vurgulayan Vural, bu önemli konum içinde ayrı bir yeri olan İstanbul'un Türkiye'den geçen tüm karayolu güzergahlarının kesişme noktasında yer aldığını söyledi. Halen uluslararası eşya taşımacılığı yapan 872 firmadan 205'inin, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan 134 firmadan da 66'sının merkezlerinin İstanbul'da bulunduğunu hatırlatan Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kara ulaştırması içinde demiryolu ulaşımında da İstanbul tam bir merkez konumundadır. 2001 yılında İstanbul ilinde, 5.5 trilyonluk demiryolları için yatırım yapılması planlanmıştır. Demiryollarında çeken ve çekilen araçları modernize etmek amacıyla Haydarpaşa ve Sirkeci elektrikli depo ile dizel deponun iyileştirme çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca, İstanbul ili yatırımları içerisinde en önemli kalem olan ve 2001 ödeneği 3 trilyon 600 milyar lira olan Haydarpaşa Limanı için ihtiyaç duyulan 2 adet römorkör alınacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-tup-gecidi-4-yilda-bitirilecek_195.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!